cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.06°

Un estudi que publica aquesta setmana «Nature» reafirma la teoria de l'origen africà de l'home

La teoria d'un origen únic de l'home modern, a l'Àfrica, s'ha vist reafirmada per un nou estudi publicat aquesta setmana per la revista britànica Nature.

Dos dels corrents divideixen actualment la comunitat científica que investiga l'origen del ser humà modern. D'una banda, el model «out of Africa» afirma que l'Homo sapiens és originari d'un únic punt del continent africà des del qual va passar a colonitzar altres continents. Els defensors de l'altre model sostenen que l'evolució de l'Homo erectus cap a l'Homo sapiens es registrà en diversos punts del globus, de manera independent.

Fins ara, els estudis genètics donaven la raó als defensors d'un origen africà comú, mentre que de les anàlisis d'ossades se'n treien resultats ambigus. El doctor Andrea Manica i els seus col·legues de la Universitat britànica de Cambridge han combinat un estudi sobre la diversitat genètica de poblacions de diverses parts del món amb les mesures de més de 6.000 cranis, cosa que ha permès aportar la prova de l'origen africà de l'home modern.

Amb totes aquestes dades, els experts han demostrat que com més lluny es troben les de l'Àfrica les poblacions considerades, menor és la diversitat genètica, reflectida per una pèrdua de la varietat fenotípica o dels trets físics. Per verificar la validesa d'aquesta descoberta, els científics han tractat d'utilitzar les seves dades per detectar orígens no africans, però l'examen «no ha donat cap resultat en aquest sentit», explicar per la seva banda el doctor François Balloux. D'aquesta manera, sembla que la teoria africana és la vàlida.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.