algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Nies Jaume participa al Grec amb un muntantge de Marc Rosich

«Segones referències» es representà en el cicle Llegir a la cuina

El Festival de Teatre Grec és una de les cites amb les arts escèniques més importants que es duen a terme a l'Estat. Es tracta d'un vertader aparador perquè tant entesos com aficionats o curiosos hi trobin el seu espai. A banda de la programació «oficial», la cita, que enguany celebra la XXXI edició, inclou propostes paral·leles del tot interessants i sovint d'una gran qualitat. És precisament entre aquestes on es troba emmarcat el cicle Llegir a la cuina, que comprèn la representació de tres muntatges amb un mateix fil conductor: l'experiència personal dels directors com a lectors de llibres. Pau Miró, Marc Rosich i Jordi Prat són enguany els directors de les tres obres del cicle, que té lloc a la Biblioteca Francesca Bonnemaison i agafa el relleu dels antics «solos».

És precisament en el muntatge de Marc Rosich, qui actualment prepara amb Calixto Bieito la dramatúrgia de l'espectacle Tirant lo blanc, que hi ha participat l'actriu mallorquina Nies Jaume. El muntatge, que té per títol Segones referències, compta a més amb Alícia González, Jordi Andújar i Pedro del Rei. A més d'abastar textos de Marc Rosich, l'espectacle recorre també als dels poetes Albert Balasch i Martí Sales.

L'espectacle, que Rosich defineix com un «cabaret literari», ofereix una «mirada còmica i irònica a la vida quotidiana», que en la seva opinió «es tan ràpida que no ens permet tenir el repòs necessari per digerir els llibres», fet que en algunes ocasions provoca que els coneguem sols «per segones referències com ara pel·lícules o dibuixos animats». En aquesta història on a través de «l'humor i de la paròdia es mostra una realitat dura» és en la que es mou el personatge de la mallorquina Nies Jaume, que hi interpreta el paper de «mestra de cerimònies». «Per les característiques artístiques de Nies, el personatge, emmarcat dins aquest cabaret linguístic, hi deia», considerà Rosich.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.