algo de nubes
  • Màx: 16.17°
  • Mín: 7.61°
16°

Maties Garcias i Biel Cerdà es perfilen com a directors de Cultura i de Patrimoni

L'organigrama del Consell de Mallorca es va coneixent a poc a poc. Així, ahir es varen filtrar dos noms de la Direcció Insular de Cultura que portarà Joana Lluïsa Mascaró. Es tracta de Maties Garcias, que serà el nou director insular de Cultura, i Biel Cerdà, que ho serà de Patrimoni.

Maties Garcias, que substituirà Guillem Ginard (UM), és una persona molt pròxima a Joana Lluïsa Mascaró, ja que es va presentar com a número dos de la llista del Bloc a l'Ajuntament de Llucmajor, que lidera Mascaró, i ambdós entraren al consistori.

Garcias, professor de l'Escola Oficial d'Idiomes, va ser, en la legislatura de 1999 a 2003, membre del consell assessor de RTVE a les Illes Balears.

Hi ha la coincidència que Garcias ocuparà el mateix lloc que la seva esposa, Nanda Ramon (regidora de Cultura de l'Ajuntament de Palma), va ocupar durant la legislatura de 1999 a 2003, fet que ho converteix en el cas més curiós que s'ha produït en la història política de les Balears.

Garcias ha treballat fermament en el camp de la premsa forana i va ser un dels impulsor de la revista Llucmajor de pinte en ample, que es continua editant a la població del Migjorn.

D'altra banda, cal dir que el pollencí Gabriel Cerdà, que ahir mateix era entrevistat a les pàgines de Diari de Balears com a nou regidor de Cultura pel PSM de l'Ajuntament, serà el director insular de Patrimoni, substituint Josep Joan Mas i el conseller insular de Patrimoni, el també pollencí Joan Cerdà (UM).

El polític afirmava que assumia el repte de regidor molt il·lusionat i amb moltes de ganes de fer coses noves. Cal recordar que la Direcció insular de Patrimoni ha adquirit un gran pes específic en aquesta darrera legislatura per totes les decisions que ha adoptat.

La de Cultura també és una direcció amb pes, perquè cal dir que les competències en aquesta matèria estan transferides al Consell i el Govern s'encarrega de Projecció Exterior.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.