algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
10°

Els escolanets de Lluc reuniren una gernació al torrent de Pareis

Milers de persones acudiren a la ja tradicional cita musical

Turistes i residents es congregaren ahir capvespre al torrent de Pareis en el tradicional concert estiuenc que organitza Sa Nostra i que enguany comptà amb les veus de l'Escolania de Lluc.

Les cançons populars foren les protagonistes d'un concert que de cada any genera més expectació i que enguany congregà milers de seguidors. La majoria armats amb banyadors i tovallola s'estiraren al terra per gaudir de la música en un entorn paissatgístic idílic.

El grup de nines i nins que dirigeix des de fa set anys Ricard Terrades oferí un variat repertori musical, estructurat en dues parts. A la primera interpretaren cançons infantils i juvenils del compositor Josep Vila Casañas. Mentre que a la segona, en canvi, va estar integrada per cançons populars dels Països Catalans, arranjats pel compositor mallorquí Baltasar Bibiloni, exdirector dels Blauets de Lluc. Entre el repertori tampoc hi faltà La Balanguera.

Aquests tipus de concerts, en el qual es combina natura i sons, es començaren a realitzar l'any 1964 per iniciativa del pintor català Josep Coll Bardolet, interessat a difondre la música coral i fer-ne una manifestació popular. De llavors ençà, la cita musical del torrent de Pareis ha esdevingut una de les més singulars de l'estiu illenc per la seva sonoritat a l'indret. A més, des de fa vint-i-dos anys aquests concerts són organitzats per la Caixa de Balears Sa Nostra.

Quaranta-quatre anys després de començar la gesta l'emblemàtic torrent no decebé ningú.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.