algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.38°
15°

El correfoc posa llum i joia a la nit de Sant Joan

Miquel Àngel Llonovoy va ser l'encarregat de fer el pregó, en el qual oferí un repàs de l'actualitat

59788
El vistós correfoc va ser un dels punts culminants de la gran nit santjoanera de Palma. | TERESA AYUGA.

El parc de la Mar es va convertir ahir, juntament amb la platja de Can Pastilla i la de Can Pere Antoni, en un espai per viure ben de prop la màgia de la festa de Sant Joan, però amb una diferència respecte dels altres, i és que amb aquesta edició la celebració del parc de la Mar es consolida.

La celebració per rebre el solstici d'estiu començà ben d'hora, cap a les set de l'horabaixa amb Ho la la, una actuació destinada als més petits, que es complementà amb un joc de grans escacs i amb un vistós ball de gegants. En acabar, fou el còmic Miquel Àngel Llonovoy qui començà a encalentir els ànims amb el pregó. Hi parlà dels temes més candents de l'actualitat política de l'Illa, aquest cop però amb un missatge optimista i revulsiu contra l'adormiment dels ciutadans: «Això ja no és el que era i els qui hi eren ja no hi són, i ara que ells ja no hi són, ens hem de treure la son». L'enginy de Llonovoy va tenir també un espai per a Matas, quan recordà: «Fa 50 anys un mallorquí partí cap a Amèrica i jo ja ho vaig dir: Pobres americans!». Així mateix, trobà un moment per queixar-se del pont del tren, perquè el que ara tenim «és de bromes i ja no anam de bromes», o per fer un comentari del futur hospital de referència: «Les coses són com són. Son Dureta serà Son Dureta, estarà a Son Dureta i es dirà Son Dureta».

Amb els ànims bén encesos, i amb un poquet de retard, arribà el moment d'escoltar la música dels sempre crítics Al Mayurqa, amb Antoni Roig de frontman, i del grup Tramudança, que llevaren la son als qui en tenien i feren les delícies dels més balladors, que no deixaren passar més de dos acords per formar els primers rotlos. Aquest és el vessant més popular de la celebració que organitzen la Federació de Veïns i l'Obra Cultural, que reivindicaven el retorn de la festa a aquest espai. Aviat aparegueren les traques i el foc, gràcies als dimonis de la Factoria de Por i als Grollers de Santa Maria, que muntaren un Correfoc d'aquells que fan història, amb un espectacle de foc perquè els més valents poguessin demanar el seu desig banyats, però davall una cascada d'espires i fum. Els bots amb ritme de gralles i de percussió arribaren llavors a tots els racons. En acabar el Correfoc, la festa continuava, però amb la música de Rock& Press i Dinamo com a protagonistes d'una vetlada que durà fins a trenc d'alba.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.