muy nuboso
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
13°

La jove orquestra del Conservatori assumeix el repte de la primavera

Els alumnes interpreten una de les obres més difícils d'Stravinsky

L'Orquestra Simfònica del Conservatori Superior de les Illes Balears s'ha proposat el repte d'interpretar, demà vespre, La consagració de la primavera, una obra d'Stravinsky considerada de les més difícils que hi ha dins la clàssica contemporània. Així n'informà el director convidat per l'ocasió, Phillipe Bender, que a la vegada és també el director titular de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears. Els alumnes del Conservatori, provinents de tots els cursos, preparen aquesta obra des del passat mes de març, quan s'inicià el segon stage del 2007.

L'escenari per tancar el curs 2006/2007 està també en concordança amb la peça interpretada. El Castell de Bellver acollirà, a partir de les 22.00 hores, aquest concert, en el qual també s'interpretarà El concert en mi bemoll major per a trompeta i orquestra de J.N. Hummel i en el qual prendrà part el trompetista solista Samuel García, estudiant del mateix conservatori però amb un ampli currículum a darrere.

Pel director del Conservatori Superior, Josep Prohens, el fet de treballar sobre La Congregació de Primavera «és tot un repte» i emfasitzà el fet que els músics «no deixen de ser estudiants i per tant s'ha de jutjar el concert com el d'una orquestra de conservatori».

Tot i això, Bender va reconèixer que «el nivell dels alumnes és suficientment bo per interpretar-la» i explicà que, per qualsevol orquestra, sigui del nivell que sigui, «interpretar aquest tema és sempre un repte i una festa de la música».

La dificultat de l'obra d'Stravinsky, segons el director, és que «té una estructura molt especial que fa que el músic l'hagi d'entendre abans de tocar-la» i requereix un «nivell molt alt de concentració entre tots els músics».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.