algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.69°

Els escriptors illencs reten homenatge als companys amb diverses lectures

Els autors, convocats per l'AELC, llegiren fragments d'obra pròpia a la Fira del llibre

L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana va trobar ahir un espai en el marc de la Fira del Llibre per retre homenatge a tots els escriptors vius que es troben actualment en actiu a les Illes. L'objectiu de l'acte, subscrit sota el títol «ConTextViu» i organitzat especialment per Josep Ramon Cerdà, vocal de la junta directiva, pretenia en les seves paraules «ser un acte atractiu perquè el públic pugui escoltar lectures que encara no es coneixen».

L'acte va consistir en la lectura de fragments d'obres, principalment poemes, que han estat publicades recentment o d'algunes que encara no són al carrer. La nota curiosa de l'acte és que van ser els propis autors de les obres els que les van llegir pel nombrós públic allà congregat a fi de rompre una mica amb el tòpic dels homenatges que es fan un cop que els autors han mort.

Entre els participants es trobaren escriptors veterans, però també joves promeses com ara l'eivissenca Emma Segura. Hi participaren els mallorquins Pere Morey, Josep Grimalt, que llegí la seva recent adaptació de la rondalla dels germans Grimm Bec de Tord, Jaume Rosselló, Pilar Riera i Rafel Brodoy. També hi foren la menorquina Maite Salord, que llegí fragments de la seva premiada novel·la de tall intimista La mort de l'ànima i Pere Gomila. Els eivissencs Vicent Tur i la jove Emma Segura, també es deixaren sentir.

Aquest és el primer acte en què ha participat Miquel Bezares, el poeta de Llucmajor que el passat 23 de maig es convertí en vicepresident de l'AELC.

La Fira del Llibre tanca avui les seves portes amb la presentació de Glosa, Prosa i Poesia de Miquel Julià i Prohens; El estenotipista de la Academia universa d'Alberto Escudero, i amb el concert a les 20.00 hores d'Oliva Trencada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.