algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Reconeixement de les arts escèniques i musicals al gran esforç i a la il·lusió

El Teatre de Capdepera va acollir la primera edició dels guardons de l'ATAPIB

Un reconeixement a l'esforç, a la innovació, a la implicació i a la il·lusió. Aquests foren els valors sota els quals l'Associació de Teatres i Auditoris Públics de les Illes va lliurar dissabte vespre els seus primers guardons de les arts escèniques i musicals al Teatre de Capdepera. Va ser una cerimònia rodona, atractiva i en la qual no mancà la diversió. Fins i tot, s'hi va comptar amb un convidat d'excepció: «el rei». L'actor Toni Albà va posar la cirereta a la vetlada amb una actuació escrita expressament per a aquesta gala.

La presidenta dels actors i actrius de les Illes, Lydia Sánchez, va ser la presentadora de l'acte. Aquesta primera edició ha reconegut tres espectacles diferents en els quals s'ha tingut en compte sobretot l'esforç realitzat pels actors i actrius com també els valors que se'n desprenen.

El primer guardó, entregat pel director i dramaturg Miquel Mestre, va ser per a «Tarzán, el musical», un muntatge dirigit i interpretat per l'artanenc Rafel Brunet. Es tracta d'un espectacle familiar que ofereix una reflexió sobre el desenvolupament sostenible i un missatge vers la necessitat d'estimar la natura. Una obra de la qual ja han gaudit al voltant de 4.500 persones. Va recollir el guardó Bernat Artigues juntament amb el petit Tarzán, ja que Brunet no hi pogué assistir, perquè coincidí amb la representació de «Peter Pan» a l'Auditòrium de Palma.

El segon reconeixement del vespre, lliurat per l'actor Joan Maria Melis, va ser per a la companyia Tau Teatre, un grup procedent del Teatre de Manacor per la seva adaptació de l'obra de Goldoni «Els Enamorats». Cal destacar que aquests joves ja han triomfat en àmbit estatal, ja que quedaren en el segon lloc dels premis Buero de Teatre Joven. Així mateix, s'emportaren el premi a la millor actriu. El director Antoni Rosselló i el grup d'actors va recollir l'escultura de Josep Maria Alaminos que reprodueix en tres dimensions el logotip de l'Associació.

Finalment, el tercer guardonat ha estat el programa de Teatre de Carrer «Via Fora» que es representa a les murades d'Alcúdia. És un projecte de dinamitzacions i divulgació del patrimoni historicoartístic basat en visites guiades dramatitzades.

El professor de la UIB Joan Mas va ser l'encarregat d'entregar el guardó que va recollir el director Carles Puyol, acompanyat del batle d'Alcúdia, Miquel Ferrer.

A l'acte va assistir un nombrós públic, entre ells, representants i batles dels set municipis que integren l'associació (Alcúdia, Artà, Calvià, Capdepera, Lloseta, Manacor i Sant Llorenç). També hi hagué representació del Consell.

Entre premi i premi hi hagué diverses actuacions musicals, a més de projeccions de les obres guardonades. La clausura va anar a càrrec de Toni Albà, que va oferir un divertit espectacle.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.