cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 7.5°

Dues confraries de la processó de la Sang es desviaren als Socors

Varen ser els penitents de la Creu de Calatrava i la Verge Dolorosa


Aquesta Setmana Santa, una mica atípica pel que fa a la pluja, ha estat també atípica quant a les processons de Palma. Dijous, a primera hora de l'horabaixa, la Junta de les Associacions va prendre la decisió de suspendre per l'amenaça de pluja la processó del Sant Crist de la Sang. Posteriorment va decidir que l'endemà, divendres, se celebraria la processó del Sant Enterrament, tot i que acabà dient que no, que Divendres es faria la processó del Sant Crist de la Sang, la de més renom de l'Illa. Aquesta va ser la resolució que es va comunicar tant a l'Ajuntament com als mitjans.

Divendres horabaixa, a primera hora, una representació de les confraries de la Verge Dolorosa i de la Creu de Calatrava es posaren en contacte amb el president de l'associació, Rafel Pericàs, i amb altres membres de la junta per donar-los a conèixer la seva decisió: que els membres d'ambdues associacions farien el Sant Enterrament a l'església dels Socors. Si bé participaren en la processó del Sant Crist amb la resta de confraries, no en feren tot el recorregut, només fins a la plaça de Cort, on abandonaren la processó prevista per dirigir-se en solitari i amb els seus passos, pels carrers Cadena, Santa Eulàlia, Convent de Sant Francesc, Sant Francesc, Ramon Llull i Temple, a l'església dels Socors.

Poc abans que hagués tingut lloc l'esmentada reunió, de la qual no es va creure oportú informar-ne la premsa, la junta també va prendre la decisió de celebrar finalment la processó del Sant Crist de la Sang, que començà a les 20 hores. De fet, la processó es va iniciar puntualment i transcorria amb tota normalitat. No va ser fins devers mitjanit en què es varen començar a sentir els primers rumors que hi havia dues confraries que havien pres la determinació de no arribar fins a la Sang.

Efectivament, devers les dues de la matinada, en arribar a Cort, els penitents de les dues confraries es varen desviar cap al carrer de la Cadena. Els seus passos, la Verge Dolorosa i el Crist de la Bona Mort, esperaren que passàs el Crist de la Sang. En arribar als Socors, els penitents assistiren a l'acte del Sant Enterrament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.