cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

La celebració del Corpus congrega milers de fidels al voltant de la Seu

L'ofici solemne a la Catedral va estar presidit pel bisbe Murgui

El Corpus, celebració del cos i la sang de Crist i Dia estatal de la caritat, va congregar milers de fidels ahir a la Seu, en el setè centenari de la Catedral de Palma, que es van sumar a la celebració eucarística presidida pel bisbe de Mallorca, Jesús Murgui. Després de l'ofici solemne, va començar la processó per la ciutat antiga, en un recorregut engalanat amb flors, domassos i molts, molts ventalls com exigeix la tradició.

Els sons de n'Eloi van compassar la sortida de la Custòdia amb el Santíssim, precedit per les insígnies de la Catedral, el tintinacle i el conopeu, i el festeig processional amb representació social, política i religiosa.

La Lledania, creu processional del Corpus, que antigament s'adornava amb flors fresques, promesa primaveral de fruits i collites i, que amb el passar dels anys ha esdevingut una creu de cera, va ser un altre dels elements consubstancials a la celebració del Corpus mallorquí i va ser portada pels membres de les confraries de Palma.

Els artificis florals, tapissos tan bonics com efímers al pas de la comitiva, sí que ens van recordar encara l'esplendor de la naturalesa que acompanya el Corpus. Murta, clavells, heura, buguenvíl·lies i espigues de blat adornaven els tapissos situats davant de la Catedral i Cort.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.