algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 20°
24°

Homenatge a Eaktay Ahn

L'escultura de Joan Costa commemora el centenari del naixement del compositor coreà

104060
Un moment de la inauguració de l'escultura de Joan Costa (a la dreta).

X.R.Palma.
La batlessa de l'Ajuntament de Palma, Catalina Cirer, inaugurà ahir una escultura dedicada al director i compositor coreà Eaktay Ahn al Passeig del Born, en un acte on estigué present l'ambaixador de Corea en Espanya, Chun-Seun Lee.

La inauguració d'aquesta escultura s'emmarca dins els actes organitzats amb ocasió del centenari del naixement del que fou director de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears a partir de 1947 i compositor de l'himne coreà.

L'escultura, realitzada per Joan Costa amb l'ajuda de l'arquitecte Luís García Ruiz, es diu «Les ombres del so», i vol reflectir amb matèria la substància de la qual està feta la música. L'obra està integrada per tres planxes situades sobre una superfície d'aigua, i està situada a una de les voreres del passeig, devora el carrer Sant Feliu.

A l'acte assistiren entre d'altres Francesc Fiol, conseller d'Educació i Cultura, regidors de l'ajuntament de Palma, la viuda Maria Dolores Talavera i els descendents d'Eaktay Ahn. Els discursos de commemoració es feren en coreà i en castellà, traduint-se respectivament a fi que els assistents poguessin entendre tots els parlaments. El president de l'organització de turisme de la província de Gyeonggi, Hyun-Tae Shin, manifestà el «gran honor que significa la inauguració d'aquesta escultura dedicada a Eaktay Ahn» i desitjà la continuació dels intercanvis culturals entre Palma i Gyeonggi, que «tant de bo passin a ser entre Corea i Espanya».

El governador de Gyeonggi Son Hak Kyu, manifestà el «privilegi» que suposa commemorar el centenari del naixement del compositor Ahn i mostrà la seva gratitud a Mallorca per haver rebut al seu compatriota amb «els braços oberts».

La batlessa de Palma, Catalina Cirer recordà que «Palma deu molt a aquest mestre de Corea, que tant d'anys fou director de la Simfònica. Volíem tornar de qualque manera tot el que ens hi donà». Després de les paraules de les autoritats, Joan Costa féu entrega de còpies en miniatura de la seva creació a Shin, a Hak Kyu, a Lee i a Catalina Cirer, mentre sonava el quintet de vent de la Simfònica. Aquests sons serviren com a reclam d'un vent de terra que començà a bufar fort.

Quan la pluja començava a caure, els compatriotes coreans començaren a cantar l'himne de Corea, creat per Ahn.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.