cielo claro
  • Màx: 31°
  • Mín: 23°
29°

El Museu d'Història de Manacor commemora el seu 80è aniversari

El grup D-Dansa va oferir un espectacle de dansa per a l'efemèride

JOAN SAMPOL.Manacor.
La commemoració del 80è aniversari del Museu d'Història de Manacor reuní un gran nombre de públic a la torre dels Enagistes en un dia de festa per a tots els manacorins i els amants dels museus.

Per començar, es va presentar el catàleg de l'exposició Ja fa 80 anys que feim història. De fet, el Museu d'Història de Manacor no tenia cap catàleg, per això «s'han tret peces del magatzem per tornar-les a estudiar. Així s'ha aconseguit fer una breu història del museu que va des del 1926, l'any de la seva fundació, fins a l'actualitat», segons explicà Magdalena Salas, directora del centre.

Segons explica Maria Antònia Mercant, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Manacor, a la presentació del catàleg, «malgrat la joventut del museu, ha passat per diferents seus i en cada una d'elles ha anat millorant per oferir a tots els ciutadans una millor perspectiva del que hem estat i a la vegada del que som».

Per altra part, després de la presentació del catàleg, el grup D-Dansa de l'Associació Cultural de Dansa de Manacor, oferí un espectacle per als assistents de prop de mitja hora de durada que posà la nota artística a l'aniversari. Aquest espectacle de dansa contemporània agradà molt al públic, tant a grans com a petits, els quals li dedicaren una forta ovació al final. A més, s'entregà a les quatre components del grup una rosa com a senyal d'agraïment per a l'actuació que van realitzar.

Ja per acabar amb la diada, es va fer un brindis per commemorar els 80 anys de vida del museu. Aquest últim acte va comptar amb l'assistència d'una persona que va néixer un dia després de la inauguració del museu, ja que va ser impossible trobar-ne una que coincidís amb el mateix dia. Aquest senyor va bufar les espelmes en una acció entranyable que provocà els aplaudiments dels assistents a l'acte. A continuació l'elegit va comentar que «no oblidaré mai aquest aniversari tan especial».

L'esdeveniment havia de tenir la presència del batle de Manacor, Toni Pastor, i de Catalina Sureda, directora general de Cultura del Govern de les Illes Balears, però per problemes d'agenda no pogueren assistir-hi.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.