algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

'Dones de Palma', una col·lecció que recupera personalitats destacades

L'Ajuntament pretén estudiar-ne i divulgar-ne l'obra i la biografia

J.A. ORDINES. Palma.
La Regidoria de Cultura i Educació de l'Ajuntament de Palma presentà ahir el primer volum de la col·lecció «Dones de Palma. Les grans desconegudes», dedicat a Manuela de los Herreros i Sorà.

Aquesta iniciativa és una de les accions municipals per promoure la igualtat d'oportunitats entre homes i dones i consistirà en un seguit de biografies de dones de trajectòria destacable, lligades a la ciutat de Palma, amb activitats en camps diversos: literatura, política, pintura, religió, etcètera, des del segle XVII al XX.

La col·lecció presenta una doble vessant. En primer lloc, un caràcter d'investigació de la història de la dona, una gran desconeguda fins ara. S'ha de tenir present que les dones també són i han estat part del procés històric, artístic, cultural i social, encara que s'hi ha silenciat la seva aportació durant segles.

Un segon aspecte és el didàctic, amb el qual es pretén que cada llibre sigui motiu de reflexió i debat entre el jovent, sobre la situació de la dona en les diferents èpoques i sobretot en l'actualitat. Els llibres s'adrecen de manera especial al professorat i a l'alumnat de secundària, batxillerat, mòduls formatius i educació d'adults, i per aquest motiu inclouen un apartat de propostes didàctiques que facilita el treball d'aquests temes.

L'Ajuntament vol que aquests llibres siguin una eina per treballar a les aules l'educació per a la igualtat i l'educació en valors, per la qual cosa en distribuirà vint exemplars a tots els centres de secundària de Palma.

Manuela de los Herreros i Sorà (Palma 1845-1911) fou la primera filla il·lustre de la ciutat, poetessa, poliglota, tertuliana literària, benefactora social, administradora de béns de l'Arxiduc, mare de catorze fills i filles i mestressa de casa.

Mitjançant la biografia de la poetessa, els alumnes podran conèixer l'ambient de les tertúlies literàries, de la Renaixença i el paper de les dones en la literatura balear de l'època, a més de les tasques que se'ls assignaven.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.