algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 14°
14°

Paul Auster, guanyador del premi Príncep d'Astúries de les Lletres

L'escriptor era a Portugal gravant un film el moment de rebre la notícia

Paul Auster rebé ahir el premi Príncep d'Astúries de les Lletres. L'escriptor considera el guardó «un honor molt gran i a més inesperat».

L'acta del jurat reflecteix que, amb la seva exploració de nous àmbits de la realitat, Auster ha aconseguit «atreure joves lectors en donar un testimoni estèticament molt valuós dels problemes individuals i col·lectius del nostre temps».

L'autor és tot un símbol de Nova York, ciutat en la qual transcorren algunes de les seves narracions, marcades per la recerca de la identitat, l'atzar i la cadena d'associacions.

En el moment de rebre la notícia, l'autor de La trilogia de Nova York, continuava amb el rodatge de la pel·lícula La vida interior de Martin Frost, que realitza en un paratge costaner de Portugal.

Diana Coelho, directora de producció de la pel·lícula, explicà que fou ella qui li va donar la notícia i que «era realment molt feliç i l'ha agafat per sorpresa, però immediatament ha seguit amb el seu treball».

L'escriptor i cineasta nord-americà, nascut el 1947 a Nova Jersei, no espera anar per l'Estat Espanyol abans d'octubre pròxim. Els seus plans a curt termini són acabar el rodatge de la pel·lícula a Portugal, que li prendrà encara un parell de setmanes, i viatjar després als Estats Units.

Auster començà a treballar fa un mes en el rodatge del que considera el seu quart treball fílmic. La pel·lícula està basada en un relat inclòs al seu Llibre de les il·lusions, que tracta precisament sobre un realitzador de cinema i la seva misteriosa desaparició.

Auster va dir que no està fent exactament una adaptació del text al cel·luloide sinó més aviat una extensió de l'obra escrita, on la història quedava inconclosa.

El protagonista del film, Martin Frost, es desperta un dia amb una misteriosa dona al seu costat que es converteix en la seva musa personal.

L'escriptor va destacar anteriorment al cine amb tres obres: Smoke, dirigida per Wayne Wang sobre un guió seu que va guanyar l'any següent l'Ós de Plata del Festival de Cine de Berlín, Blue in the face, codirigida amb Wang, i Lulu on the bridge, el seu primer film en solitari.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.