nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
14°

La Fira del Llibre, entre l'escepticisme dels llibreters i l'alegria dels lectors

El primer dissabte demostra que els visitants estan contents amb la nova disposició

57334
Els visitants aprofitaren per gaudir d'una fira que ha tornat al Born.
El primer dissabte de la XXIV Fira del Llibre va oferir una de les primeres sorpreses de l'esdeveniment: a pesar dels dubtes dels llibreters, els lectors prefereixen la nova disposició dels expositors -sense el passadís central- que la de sempre. I també els agrada més la seva ubicació de tota la vida, el Born, un aspecte que sí que comparteixen amb el Gremi de Llibreters, organitzadors de la mostra en col·laboració amb Fires i Congressos.

Soledad Rodríguez va ser una de les ciutadanes que es va passejar ahir pel Born a la recerca de llibres per als seus fills, sobretot per a la major, Yurena, que aprèn a llegir. «Hi vénc cada any perquè m'encanta llegir i vull que els meus fills aprenguin a apassionar-se per la lectura».

Per a Margalida Alcover, la visita efectuada ahir a la Fira del Llibre va significar un descobriment. «He viscut molts d'anys fora de l'Illa i ara hi he tornat. El meu germà m'ha dit que la mostra era oberta i he decidit venir-hi per primera vegada». La seva primera adquisició foren dos llibres de contes per als seus fills, Els pirates i Cavalls i ponis. El seu germà, Antoni Alcover, que l'acompanyava i que és un assidu d'aquest esdeveniment, assegurava que estava «content» que la fira hagi tornat al Born. «Em va millor perquè la tenc més a prop de la feina. D'aquesta manera, en puc recórrer un tros cada dia».

«Aquest sistema permet que el visitant respiri millor, que tingui més espai. Abans, la gent s'aglomerava enmig. Aquest sistema és millor que l'altre», comentava Francisco Rodríguez, que passejà pel Born en companyia de les seves tres filles: Andrea, Ada i Sara. «Vull que les meves filles s'aficionin a la lectura. Andrea, la major, voLas cròniques de Nàrnia i jo cerc un autor en concret que no trob».

Els llibreters no compartien, el primer dia, la il·lusió dels lectors. Escèptics davant dels canvis però contents de tornar al Born, esperen veure com evoluciona la fira per treure'n conclusions. D'entrada, tanmateix, els semblava que el muntatge «no és tan atractiu», segons Maria Barceló, de Selecta Aloma. «Hi ha més renou, se senten més els cotxes. Abans, podíem veure les activitats de la sala d'actes o parlar entre els llibreters. Teníem més visibilitat», assegurà. Joana Berber, de La Rosa als Llavis, declarà: «No sé com anirà, si serà una fira bona o dolenta. Veig els passadissos una mica estrets. M'estim més l'altra disposició».

De moment, i després de dos dies d'un sol intens, la Fira del Llibre es desenvolupa entre l'escepticisme dels venedors i l'alegria dels lectors. A partir del 4 de juny, darrer dia de la mostra, ja es podran extreure conclusions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.