cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
33°

El Territori Miró s'obre als alumnes de la Universitat Oberta per a Majors

Les instal·lacions exhibides parteixen dels espais del Territori Miró

Una vintena d'alumnes de la Universitat Oberta per a Majors (UOM) exposa, des d'avui i fins al pròxim 3 de juny, a la Fundació Pilar i Joan Miró, el resultat d'un projecte educatiu sorgit d'un conveni entre ambdues entitats.

Els alumnes, majors de 50 anys, han treballat durant cinc mesos sobre els espais del Territori Miró, Son Boter, la possessió del segle XVIII que va comprar Miró; el taller que li va construir Sert i que és un exemple de l'arquitectura del moviment modernista i l'edifici estrella dissenyat per Moneo com exemple d'arquitectura contemporània.

Ho han fet mitjançant un taller titulat Habitar, conviure i construir del qual sorgeix l'exposició, integrada per diverses instal·lacions que avui s'inaugura amb el lema «Cercant i recercant a la FPJM». Al capdavant, en la coordinació, hi ha estat el jove educador Javier Rodrigo, que va assegurar que es tractava d'una experiència «única a nivell estatal».

Els alumnes han treballat en equip i el resultat de tot això és una «obra contextual que només es pot donar a la Fundació». També es van endinsar en el que Rodrigo va denominar «espai humà» en referència als diferents departaments d'aquest centre d'art i els professionals d'aquesta que els ocupen.

Un dels alumnes, Roberto Mir, va comentar que encara que va ser una «experiència gratificant» també hi va haver «molts alts i baixos, moments de crisi fins que no van veure que l'obra que s'havien proposat «estava acabada»».

El conveni entre la Fundació Pilar i joan Miró i la UOM durarà un any més, tres en total, temps durant el qual es plantejaran si d'aquest taller «pot sortir algun tipus de voluntariat, com ocorre als museus anglosaxons», va apuntar Magdalena Aguiló, directora del Territori Miró. «Que ells fossin els protagonistes per difondre la Fundació», digué, seria una idea interessant i molt en la línia d'altres museus.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.