algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
23°

Dibuixos i collages analitzen el procés creatiu de Roy Lichtenstein

La mostra s'exhibirà al Museu de la Fundació March fins al juny

El Museu d'Art Espanyol Contemporani de Palma (Fundació Joan March) exhibirà des d'avui i fins al proper dia 17 de juny una mostra de 65 obres sobre paper de l'artista pop americà Roy Lichtenstein (1923-1997).

L'exposició es titula Lichtenstein, en proceso i segons el director de la Fundació Roy Lichtenstein de Nova York, Jack Cowart, es tracta d'una mostra «molt personal» integrada principlament per una selecció de dibuixos i collages que servien a l'artista com estudis o esbossos per crear llavors llenços, gravats, tapissos i escultures.

«Els dibuixos servien a Roy Lichtenstein com un laboratori a partir del qual creava altres obres», indicà Cowart, que explicà que és per aquesta raó per la qual entre l'any 1949 i el 1997 l'artista va fer més de 5.000 dibuixos i collages. En aquesta mostra les obres «serveixen al públic per anar més enllà de l'estereotip de Lichtenstein», a més d'«aportar més informació sobre l'artista i la seva obra».

Lichtenstein, en proceso, que ha estat ja al Museu d'Art Abstracte Espanyol de Conca, pretén donar compte del procés creatiu i l'evolució artística de Lichtenstein des de 1970 fins als anys 90. D'aquesta manera la mostra és un reflex de l'interès que va sentir l'artista des del principi de la seva carrera per personatges populars com Tintín o el Pato Donald; icones artístiques com Laocoonte, els paisatges de Van Gogh, les banyistes de Picasso o el nenúfars de Monet. Lichtenstein va sentir interès també per la història de l'art o el contrast entre les dues i les tres dimensions.

«Roy Lichtenstein estava convençut de ser un artista postcubista. Li agradava jugar amb les figures i els espais, la llibertat de les pinzellades i el color», comentà Cowart, el qual manifestà després que l'interès de Lichtenstein pel còmic és conseqüència de la seva atracció pel «simbolisme gràfic». «Li agradava prendre una imatge, descontextualitzar-la de la seva narrativa variant la seva mida per poder contar així una altra història», apuntà.

Per la seva banda, el nou director d'exposicions de la Fundació Joan March, Manuel Fontán, assegurà que per ell «és un luxe i una satisfacció començar amb un projecte com aquest» ja que es tracta d'una exposició «hermosa» amb una gran tradició a la fundació que dirigeix.

Coincidint amb la mostra de Lichtenstein, el saló d'actes del Museu acollirà un curs sobre Art Pop nord-americà a partir de dia 15. Els ponents seran els professors de la Universitat Complutense Estrella de Diego, Juan Antonio Ramírez i Fernando Castro.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.