algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
25°

Els millors mesos de la fotografia

La Marató Fotogràfica de Palma va proposar fer un calendari als seus participants

82040
Juan Carlos de la Rosa, en analògic, va crear un calendari molt paisatgístic.

No serà fins el pròxim dia 14 de març en què el Centre de Cultura Sa Nostra inaugurarà l'exposició de la Marató Fotogràfica de Palma, que enguany celebrarà el seu vintè aniversari exposant, al costat de la mostra habitual, una retrospectiva de fotografies i cartells dels vint anys d'activitat fotogràfica.

Fer un calendari, captar una fotografia de cada un dels mesos de l'any va ser l'objectiu fixat per l'organització de la Marató, que el 22 de gener passat, amb motiu de les festes de Sant Sebastià, convocà més de cinc-cents fotògrafs aficionats que recorregueren els carrers de Palma amb càmeres digitals i analògiques per realitzar el seu calendari particular.

En aquest vintè aniversari hi han participat un gran nombre de fotògrafs aficionats, ja veterans de l'activitat, que any rere any hi són presents. De fet, molts d'ells ja són coneguts i, en acabar la marató, es reuneixen a ses Voltes per dinar tots plegats. Però si el nombre de veterans és important, també s'ha comptat amb molts de fotògrafs novells procedents de les diferents escoles de fotografia de Palma, que s'han incorporat al panorama fotogràfic de la ciutat aportant idees i fotografies de gran creativitat.

La gran afició a la fotografia que existeix a l'Illa aconsegueix que tots els anys aquesta activitat veterana de Palma sigui un èxit de participació i de resultats. És, si més no, la marató fotogràfica més antiga d'Espanya al costat de la de Madrid i és una de les que té més afluència de participants. Amb el temps s'ha convertit en una Palma fotogràfica on els aficionats mostren les seves noves tècniques, aspectes de Palma i la seva particular visió fotogràfica de temes locals i d'actualitat. En el transcurs de vint anys, la Marató Fotogràfica ha viscut i experimentat els canvis progressius del sector fotogràfic, on l'analògic ha donat pas, vertiginosament, al món de la digitalització, que l'ha substituït gairebé per complet.

Els premis, elegits a través d'un jurat format per l'organització, fotògrafs professionals i professors del CEF (Centre d'Estudis Fotogràfics), s'exposaran a Sa Nostra, al costat d'un gran muntatge de més de sis-centes fotografies, el pròxim dia 14 de març, a les 19 hores, a la sala de Paper i pati del Centre Cultural, on els participants podran recollir les seves fotografies revelades, cedés i negatius.

La vintena Marató Fotogràfica de Palma i l'exposició retrospectiva han estat patrocinades per Sa Nostra, l'Ajuntament de Palma i Betacolor, i ha comptat amb la col·laboració d'El Corte Inglés, Casa Vila, Casa Julià, el CEF, els cinemes Augusta, Metropolitan, Ocimax, Porto Pi, Rívoli i Cines Renoir.

Entre els premis a la fotografia digital s'ha de destacar la millor col·lecció digital premi Sa Nostra (Alejandro Martínez); premi Ajuntament (Gabriel Pizà); les millors fotos: premi Ajuntament (Inés Karin, tema de maig); Casa Vila (Mónica Pérez-Hita, tema de desembre); Multicines Portopi (Antoni Luna, tema de gener); Metropolitan (Javier Gálvez-Cañero, tema d'abril), i Cines Augusta (Laura Grimalt, tema de novembre).

Quant als premis analògics, la millor col·lecció Betacolor Sa Nostra fou per a Juan Carlos de la Rosa; el premi de l'Ajuntament, per a Guillem Alemany; i les millors fotos analògiques de CEF, per a Albert Compte, tema de febrer; Betacolor per a Ramon Solé, tema d'octubre; Casa Julià per a Gabriel Mir, tema de novembre; cines Rívoli per a Carlos Velázquez, tema de desembre i els Renoir per a Petr Hirsch, tema de maig).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.