algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

L'IEB promociona al Midem més de 200 grups musicals de les Illes

La institució presenta avui la renovada «Guia» de bandes balears

C.DOMÈNEC. Canes.
L'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) presenta des de diumenge a Canes les novetats musicals de les Balears al 40 Mercat Internacional del Disc i de l'Edició Musical (Midem). La institució ha habilitat en la seva sisena participació per segon any consecutiu un expositor per a la promoció de la música balear a la fira francesa, una de les més importants del món, capaç de reunir els principals segells discogràfics.

El Govern i l'IEB presentaran avui a Canes la renovada edició de la Guia de Grups Musicals, una publicació editada en català, castellà i anglès que aplega a les seves pàgines informació de 216 grups musicals i de les principals discogràfiques de les Illes. La majoria de les formacions que apareixen recollides han gravat un disc durant els últims dos anys. La presentació comptarà amb una mostra de productes gastronòmics balears.

Antoni Planas, responsable de l'Institut d'Estudis Baleàrics, explicà que «des del punt de vista creatiu és un bon moment per a la música balear», i assegurà que «enregistrar 216 treballs discogràfics, per a una comunitat d'un milió d'habitants, és realment molta música». Planas comentà que «al Midem es concentra tot el món musical, per la qual cosa són uns dies en què la música mallorquina es posa a l'abast de tots els països».

Entre les novetats destacades a l'expositor balear, figuren els treballs Folk Mediterrani, Guitarra Mediterrània i Del folk al pop del segell Blau Discmedi, amb el nom de Discover the folk music of the Balearic Islands. Per la seva part, la productora d'Antoni Fernández, Ona Digital, recull una selecció de la música de les Illes i Tumbet Music ofereix els últims treballs de Joan Manel Brotons Para que no te olvides, Contes amb música i Joan Manel canta els poetes de l'Edat Mitjana.

El gerent de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, Mariano Isasi, va ser nomenat ahir membre del jurat que decidirà el premi al millor artista intèrpret revelació de l'any de música clàssica. És la primera vegada que un representant de Balears forma part d'un jurat d'aquestes característiques.

Algunes de les pròximes cites de l'Institut d'Estudis Baleàrics en relació amb la música seran la fira de Berlín, que tindrà lloc per l'octubre, i al Womex de Sevilla. La cita alemanya s'està convertint en la fira musical de referència, mentre que el festival andalús està especialitzat en músiques del món. Des de l'Institut també s'estudia la possibilitat que la música balear també sigui present en diversos festivals internacionals, com el de música tradicional a París.

La participació espanyola a Canes, que en aquesta edició compta amb prop de 10.000 participants procedents de 92 països, està representada per més de 70 empreses professionals que es concentren al pavelló oficial i als expositors basc i balear.

L'ICIC, Institut Català d'Estudis Culturals, ha decidit integrar el pavelló català -que en anteriors edicions es presentava tot sol- juntament amb el que promou l'Institut Espanyol de Comerç. Aquesta decisió ha estat molt qüestionada i, de fet, ha provocat la deserció d'algunes discogràfiques.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.