algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
11°

Les beneïdes omplen Felanitx en una evocació de la pagesia

Una evocació a la pagesia, festa, carrosses i molta participació. Tonades de Sant Antoni, gloses i balls populars. Tota aquesta àmplia oferta aconseguí omplir un any més els carrers de Felanitx en les tradicionals beneïdes organitzades per l'Estol des Gerricó i el centre cultural.

La desfilada s'inicià a les 15.30 hores a la plaça de la Font de Santa Margalida i continuà pels carrers 31 de març, fins arribar a la plaça d'Espanya. El rector, mossèn Llorenç Lladó, fou l'encarregat de beneir els 120 animals que s'hi congregaren, cavalls, moixos i cans.

A les beneïdes, hi participen les escoles de ball i els centres escolars amb diferents comparses o carrosses. Enguany n'hi havia un total de set, totes amb temes evocadors de la pagesia i dedicats a Sant Antoni. Destacà la qualitat i la diversitat de les carrosses, com també la implicació de tots els participants a la desfilada que oferiren els seus balls al patró del camp; com les típiques gloses al·lusives a la vida del sant i al seu company de viatge, el dimoni.

Foren unes beneïdes que, tot i el fred que feia l'horabaixa, ompliren de calor i de festa el centre de la localitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.