algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Artà es tenyeix de blanc i vermell

Centenars de veïns vibraren amb la tradicional capta amb motiu de la festivitat del patró de les bísties

A.BASSA/G.MAS.Artà.
Vermell i blanc. Aquests foren els dos colors que ahir tenyiren Artà de festa, bauxa i sobretot de tradició. Els artanencs demostraren un any més que Sant Antoni «és un sentiment», que els primers acords dels sonadors són capaços de fer vibrar un poble que surt al carrer i viu aquesta celebració amb gran entusiasme.

A primera hora del matí, centenars de persones, amb camisa blanca i mocador vermell, esperaven la sortida dels dimonis de la Casa del Trui que enguany era a ca Na Coixa, a casa de l'obrer Miquel Cursach.

A Artà, Sant Antoni és molt matiner ja que a les 8 hores les autoritats locals i l'obreria de Sant Antoni degustaven una xocolata amb ensaïmades entre glosa i glosa. Tampoc mancà el tradicional mesclat, les herbes dolces o la mistela.

A les 9 hores es donava el sus a hores i hores de festa. Els dimonis oferien el primer ball davant la Casa del Trui i s'iniciava la tradicional capta pel poble amb l'acompanyament de la música dels tamborers del Col·legi de Sant Salvador, seguits de centenars de persones. La primera visita fou a casa de la batlessa, Maria Francesca Servera. Després visitaren l'institut, les escoles, la residència i l'Ajuntament. Cançons tradicionals, d'altres dedicades als polítics o als fets ocorreguts durant tot l'any sonaven en cada una de les aturades.

A les 19 hores es concentraren de nou a ca l'Obrer per sortir cap a les tradicionals Completes a la Capella de Sant Antoni. Avui es duran a terme les beneïdes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.