nubes dispersas
  • Màx: 17.54°
  • Mín: 8.69°
16°

El rock canalla d'Ilegales obre amb força les festes de Sant Sebastià de Palma

Nombroses persones sortiren al carrer per gaudir del concert alternatiu que liderà la veterana banda

J.C.Palma.
D'aquí poc temps una de les cites més recomanables del programa de festes de Palma acabarà sent el ja tradicional concert de rock alternatiu que s'organitza el cap de setmana previ a la revetlla. Cada any ha passat per allà algun grup que ha acabat servint algun dels millors moments de les festes, i en aquesta edició aquest grup ha estat Experience, tot i que el reclam del concert era el rock canalla d'Ilegales.

Els francesos practiquen un rock intens i aguerrit, militant en tots els sentits, compromès. Dissabte van començar amb una versió de Public Enemy (Show'em Watcha Got) davant d'un públic primer expectant, però que després s'entregà quan va sentir Aujourd'hui, Maintenant, tema principal del primer àlbum de la banda.

Després d'ells, arribà el torn d'Ilegales, que continuen sent uns magnífics representants del rock 'canallesc' que els va fer populars. La banda de Jorge Martínez ja ha passat un milió de vegades la prova del cotó i és un grup sincer, no amaga res a la màniga. En realitat, la seva és una actitud necessària i temes com Hola Mamoncete o Destruye desembussen qualsevol intent d'anar-se'n per les branques amb això del rock. Guitarra, baix, bateria i mala bava. Amb això n'han tingut prou durant més de vint anys.

Ells van ser els noms més destacats en un cartell en el qual també brillava l'aportació local. Els primers a pujar a l'escenari havien estat The Magnetic Band, un grup de distàncies curtes que, tanmateix, va saber acomodar-se a la primera hora, quan hi havia tan sol unes cinquanta persones a la Plaça Major, i interpretaren alguns dels millors temes del seu disc How To Be a Hypnotist.

Així van demostrar que són una de les bandes més interessants de l'indie local i el seu futur té una base sòlida, idees clares i un present brillant. Venus Diablo, d'altra banda, recuperen el llegat d'Alice Cooper. La banda sona ben acoblada i toquen uns temes amb els quals combinen el hard rock i un so sinistre que delata d'on vénen. També The Lost Revolt van oferir un bon directe. La banda demostrà en directe per què ha estat una de les alegries del punk el 2005 gràcies al seu debut per a Punkaway Records. El fet és que l'actuació dels locals no defraudà un públic incondicional i confirmà que continua havent grups interessants.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.