algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Cristina Font, Mercè Rived i Mercè Gil, premis Art Jove de Literatura

El Govern lliura els guardons de relat i de 'contes contats de bell nou'

J.N.Palma.
El Cafè Teatre Aire de Palma acollí ahir vespre la final del certamen literari «Art Jove 05» en les modalitats de relat i contes contats de bell nou.

Aquesta categoria era la gran novetat d'enguany i consisteix en la reescriptura de relats infantils tradicionals sota una perspectiva de gènere. Al final el jurat, tot i valorar la iniciativa i animà el Govern a continuar amb ella, decidí declarar el primer premi desert. El segon, dotat amb 750 euros, fou per a una jove menorquina de tan sols setze anys, Cristina Font, per la llegenda Un Sant Jordi entre somnis.

El jurat d'aquesta modalitat va estar presidit per l'escriptora Maria Antònia Oliver i estigué integrat, entre d'altres membres, per la contacontes Catalina Valriu. La modalitat de relat guardonà, en català, la menorquina Mercè Rived per Paraules, i en castellà, Mercè Gil per Cajas. Ambdues guanyadores aconseguiren un premi dotat amb 2.000 euros. A més, es concedí una menció especial, sense dotació, a Ernest Torres, per La semántica de la fragilidad. El jurat fou presidit per l'escriptor Miquel Ferrà.

En el decurs de la final es realitzà una lectura dramatitzada dels texts guanyadors, la qual anà a càrrec de Josep Maria Mercadal, Cristina Franccoli, Maria Rotger i Xavi Ricci. L'acte comptà amb la directora de l'Institut Balear de la Dona, Isabel Llinás, i el director general de Joventut de la Conselleria de Presidència i Esports, Juan Manuel Gómez.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.