algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 13°
13°

Can Llobera de Pollença serà un nou espai dedicat al món cultural

El casal obrí ahir per primera vegada les seves portes al públic

El casal de can Llobera, situat a la plaça Vella de Pollença, obrí ahir per primer pic les portes al públic després que l'Ajuntament i el Consell de Mallorca el comprassin el juliol del 2005 per 1,5 milions d'euros (250 milions de les antigues pessetes). Can Llobera serà a partir d'ara seu de les activitats culturals de Pollença. Inclourà, entre d'altres, l'arxiu històric Miquel Bota Totxo i l'Arxiu Històric Municipal. A més disposarà de sales polivalents per a exposicions i petits concerts.

«Volem que el casal estigui obert al públic almenys un dia per setmana, probablement els diumenges, perquè puguin veure'l veïns i turistes», digué el batle, Joan Cerdà, que va admetre: «Encara que avui (per ahir) se celebra la primera jornada de portes obertes, primer de tot s'hi hauran de fer els darrers retocs».

L'edifici de la família Llobera conserva l'aspecte d'un casal senyorial del segle XIX. Presenta el mobiliari original en un estat excel·lent i inclou, entre d'altres, petites joies històriques, com una sèrie de quadres del pintor romàntic Sebastià Llobera. En opinió de la directora del museu de Pollença, Margalida Cànaves, «ha estat tota una sorpresa, perquè la pintura romàntica de Pollença ha estat desconeguda fins ara». Cànaves explicà que a l'interior d'algun dels mobles del casal hi ha també important documentació bibliogràfica de la família que també serà catalogada. Fins ara el casal de can Llobera no havia estat mai objecte d'una operació de compravenda immobiliària, sempre ha estat de la família Llobera.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.