cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.12°

Carlos Pons representarà Palma a la Biennal de Joves Creadors d'Europa

L'elecció de futurs participants es farà a través del certamen Art Jove

P.G.Palma.
Carlos Pons Olivares, primer premi en la categoria de relat en castellà al Certamen Art Jove 2004, representarà Palma a la Biennal de Joves Creadors d'Europa i de la Mediterrània, que té lloc del 19 al 28 de setembre a la ciutat italiana de Nàpols. La presència del jove autor, enguany fora de concurs, ha estat possible, gràcies al protocol general de col·laboració que van signar ahir Juan Manuel Gómez, director general de Joventut i Esports del Govern, i Rafel Duran, tinent de batle de l'àrea d'Educació, Cultura, Esports i Joventut de Cort.

L'acord signat entre ambdues institucions guarda relació amb la selecció dels artistes que representaran Palma a la Biennal Internacional de Joves Creadors d'Europa i del Mediterrani, de la qual Ciutat serà membre de ple dret el 2007. Segons explicà Duran, aprofitant l'existència del Certamen Art Jove, organitzat pel Govern, Cort ha cregut oportú fer servir la «potència» del concurs per «promoure la participació dels joves creadors de Palma», que, a més, optaran a partir de la convocatòria del 2006 representar la ciutat a la biennal i «donar a conèixer la seva obra en el marc d'un certamen internacional».

Jurat
L'elecció serà a càrrec d'un jurat mixt al qual seran representats l'Ajuntament i el Govern, a més de personalitats del món de la cultura.

Tot i que l'oferta només afecta els creadors de Palma, Duran apuntà la possibilitat de gestionar la inclusió d'artistes de la resta de Balears als circuits d'àmbit nacional.

Creada el 1984, la Biennal va néixer per promoure l'expressió cultural, la creativitat i donar l'oportunitat als joves artistes de participar en circuits nacionals i internacional. Nàpols és la seu de l'edició que té lloc enguany, i l'Associació Internacional ha volgut convidar un artista de Palma en la modalitat de literatura per tenir un primer contacte amb el certamen. L'elegit ha estat Carlos Pons Olivares, guanyador del Certamen Art Jove el 2004 amb La sorprendente historia de como el inquieto adolescente consiguió escribir sobre sí mismo..., «un monòleg interior» en el qual l'autor analitza «els rols socials que es donen dins d'una família».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.