algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 20°
21°

«Los chicos del coro» oferiran un doble concert aquest Nadal a Palma

La formació actuarà el 28 i el 29 de desembre a Sant Francesc


La pel·lícula francesa Los chicos del coro es va convertir l'any passat en tot un fenomen de masses. Un èxit que va tenir la seva continuació en la seva banda sonora, líder a les llistes de vendes de mig món. Ara, els 120 joves que interpretaven les cançons de la cinta, 55 dels quals van intervenir en el film, s'han embarcat en una gira per Europa que els portarà els pròxims 28 i 29 de desembre a l'església de Sant Francesc de Palma.

Els concerts, organitzats per Dues Aures amb la col·laboració del Consell de Mallorca, centraran el seu repertori en els temes de la pel·lícula, encara que també hi haurà temps per interpretar una selecció de peces sacres.

Els joves romandran a l'Illa del 27 al 30 de desembre per, d'aquesta manera, aprofitar la seva estada per conèixer i gaudir de la geografia i la cultura de Mallorca.

En realitat, els al·lots del cor són membres de la formació coral de Sant Marc de la ciutat francesa de Lió, una autèntica escola d'infants cantaires que renova els seus membres cada cinc anys. Els al·lots que componen l'actual formació van ser els que van enregistrar la banda sonora de la pel·lícula i els que protagonitzaran el concert a Palma.

L'any 1949, Clément Mathieu (Gérard Jugnot), professor de música a l'atur, comença a treballar com a vigilant en un internat de reeducació de menors. Especialment repressiu, el sistema d'educació del director Rachin (François Berléand) amb prou feines aconsegueix mantenir l'autoritat sobre els alumnes difícils. El mateix Mathieu estableix una íntima rebel·lia davant dels mètodes de Rachin i una barreja de desconcert i compassió pels al·lots. En els seus esforços per apropar-s'hi, descobreix que la música atreu poderosament l'interès dels alumnes i s'entrega a la tasca de familiaritzar-los amb la màgia del cant, mentre va transformant les seves vides per sempre.

Aquest és l'argument de Los chicos del coro, pel·lícula dirigida per Christophe Barratier que va obtenir dues nominacions als premis Oscar de l'Acadèmia de Cine americana. La banda sonora va ser a càrrec de Bruno Coulais, el creador de Vois sut on chemin, tema que va estar nominat a l'Oscar com a millor cançó (que va perdre davant Jorge Drexler i Al otro lado del río). La cinta també competia per l'Oscar a la millor pel·lícula estrangera.

El director va tenir clar des del principi que el paper del solista havia de ser per a un vertader cantant. Viatjant per França a la recerca del cor que protagonitzàs la pel·lícula va descobrir el jove Jean-Baptiste Maunier, intèrpret solista dels Petits Cantaires de Sant Marc a Lió. La seva veu era excepcional i molt commovedora, i com les seves proves per al paper van ser concloents, no ho va dubtar ni un moment. De passada, el cor de Sant Marc obtenia el paper.

Per a la resta del cor, tampoc no volia joves actors professionals perquè cercava rostres nous, totalment aliens al món del cinema. El director va cercar els al·lots als mateixos llocs de rodatge d'Auvernia.

Després de l'audició de més de dos mil al·lots, va distribuir els papers i va descobrir entre ells autèntics actors. Tan sols Théodule Carré Cassaigne i Thomas Blumenthal tenien alguna experiència en el camp de la interpretació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.