cielo claro
  • Màx: 22.28°
  • Mín: 13.08°
22°

L'IEB promou un manifest a favor del llibre i la lectura a la Llonja

Consideren necessari que es faci una aposta ferma pel català

«Els llibres serven, com les ostres les perles, un dels tresors més valuosos, més màgics: les claus de la condició, d'allò que vàrem ser, del que som i del que, segurament, serem». La frase pertany al manifest que ha promogut a favor del llibre i de la lectura l'Institut d'Estudis Baleàrics, amb motiu de la Fira del Llibre 2005.

El text es féu públic ahir al matí a la Llonja de Palma, on es pot tornar a veure l'exposició Irradiacions, i la lectura fou a càrrec de l'actor Rodo Gener. A l'acte hi assistí la cap de Promoció Interior de l'Institut d'Estudis Baleàrics, Maria Antònia Ferragut.

L'Institut ha promogut aquest manifest coincidint amb la Fira del Llibre de Palma i el text serà llegit pel president de l'entitat, Gabriel Janer Manila, el pròxim dia 4.

Segons explicaren fonts oficials de la institució, «aquest era el moment per promoure un manifest d'aquest tipus, perquè el que és pretén és aconseguir el ressò més ampli possible. Volem manifestar la importància de la lectura, i especialment de la lectura en llengua catalana, insistint en la necessitat de la seva protecció».

Signatures
El manifest ja ha estat signat per nombrosos visitants d'Irradiacions i per molts dels polítics que eren presents a la inauguració de la Fira del Llibre de Palma. Durant els propers dies, es repartirà per totes les biblioteques de les Illes per aconseguir els màxims suports possibles.

Irradiacions continua amb el seu nou programa d'actes. Ahir al matí, just abans de donar a conèixer el manifest, es realitzà una lectura dramatitzada de l'obra Les nines mortes no creixen, de la dramaturga catalana Beth Escudé. La lectura fou a càrrec de l'actriu Sílvia Sánchez i de Rodo Gener.

Les activitats a la Fira continuaran demà. En aquest cas, es mostrarà la relació entre la literatura i el cinema amateur amb la projecció de la pel·lícula en súper 8 El llaüt de vela negra.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.