algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
14°

Prioritzar el català a Frankfurt no és excloure'n el castellà, diu Mieras

La consellera catalana surt al pas de la polèmica per aquesta fira

La consellera de Cultura de la Generalitat catalana, Caterina Mieras, reiterà ahir que la moció aprovada al Parlament «prioritza» la literatura escrita en català a Frankfurt, però no n'«exclou» la castellana realitzada per autors del Principat.

Assegurà que els autors catalans que escriuen en castellà «són catalans», com els qui escriuen en català o en altres llengües, ja que «la cultura catalana és diversa». Mieras considerà una obvietat que «la literatura catalana és la que s'elabora en català» i remarcà que la polèmica sorgida només s'entén des d'«un punt de vista interessat, perquè és la cultura catalana la convidada a Frankfurt, i no tan sols la literatura catalana».

La titular de Cultura assegurà que 70 de les 95 editorials existents al Principat publiquen en castellà perquè «tenen un volum de vendes important en el mercat llatinoamèrica». En aquest sentit, Mieras declarà que la moció aprovada a la Cambra «proritza i no exclou» i que tan sols assenyala «la presència del llibre en català com a representant de la literatura catalana, la qual cosa és una obvietat». La consellera es demanà si «el llibre en català representa la cultura castellana». Segons el seu parer, el fet que la literatura catalana sigui la que es fa en català és «obvi» perquè, si no, el grup parlamentari del PSC no hi hauria votat a favor.

Per la seva banda, el PP denuncià la «incoherència» del PSC i de la consellera Mieras, en relació amb la moció aprovada al Parlament en la qual es demana a la Generalitat que prioritzi la presència dels escriptors catalans a Frankfurt. El PP proposà una esmena «per no discriminar els autors que escriuen en castellà», esmena que fou rebutjada pel PSC.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.