nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

«Al Sonar no hi ha cap de cartell, tractam tothom d'igual manera»

El festival reunirà a Barcelona el millor de la nova electrònica


«Al Sonar no hi ha cap de cartells. Ens agrada tractar tothom de la mateixa manera». Així de democràtic es mostrà Enric Palau, director del festival barceloní que presenta l'actuació de Chemical Brothers en la seva visita a Palma. Palau passà el cap de setmana a Palma amb motiu del recent Festival de Poesia de la Mediterrània, on fou l'encarregat de presentar l'actuació del grup de hip hop Solo los Solo i l'art visual de No-Domain.

Palau va explicar que el Festival Sonar es durà a terme enguany del 16 al 18 de juny. La proposta és un tast de les noves músiques electròniques, però fent també esment de l'art visual més avantguardista i de les noves tecnologies aplicades a aquest segment de la creació artística, sempre en constant evolució.

El Sonar 2005 es desenvoluparà al centre de Barcelona, als espais CCCB, MACBA i al Centre d'Art Santa Mònica. Allà es trobaran les activitats divulgatives i les conferències. De nit, serà l'espai Fira III el que acollirà la música més avantguardista, amb l'actuació de The Chemical Brothers. «Ens interessa convidar a descobrir. Som un festival molt obert i amb un alt percentatge d'artistes que mai no han actuat a les nostres terres», afirmà Palau.

Amb el Primavera Sound, dedicat al públic més independent, la proposta del Sonar, a www.sonar.es, han situat Barcelona en el circuit internacional de més alt prestigi. «És una empenta forta per situar la ciutat entre els espais punters en músiques avançades».

«Intentam recollir la tradició de la música electroacústica i les propostes més interessants dels anys 70, 80 i 90, però no hem volgut ser puristes en el sentit electrònic, ja que l'obra és molt més important que l'eina emprada», afirmà Palau.

Es presenta la combinació de les noves tecnologies amb els instruments clàssics del rock. «Hi haurà més instruments orgànics, hi actuaran Durruti Column, Mouse on Mars, Roisin Murphy o Battles. És un retorn a les formacions estàndard que cerquen un so propi».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.