algo de nubes
  • Màx: 17.07°
  • Mín: 9.93°

Dia dels Museus amb protestes dels estudiants d'Art

Alumnes i centres reivindicaren la continuïtat de la titulació en un dia carregat d'actes

93498
Tres generacions de mallorquins contemplen les obres exposades a Es Baluard.

P.G.Palma.
Coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels Museus, l'art es vestí de dol a Palma. La reforma promoguda pel Ministeri d'Educació que fa perillar la continuïtat dels estudis d'Història de l'Art arreu de l'Estat mobilitzà ahir els alumnes i professors vinculats a aquesta titulació a la Universitat de les Illes, que trobaren suport a la seva protesta en alguns dels principals centres d'art de Palma.

Si el matí la concentració tingué lloc al campus universitari, l'horabaixa devers un centenar de persones traslladaren la concentració al centre de la ciutat, on s'efectuà la lectura d'un manifest reivindicant la continuïtat dels estudis. A més, com a metàfora del dol que els afecta, els estudiants van protagonitzar una acció-performance que els portà a cobrir algunes de les escultures més emblemàtiques del centre de Ciutat, com ePersonnage de Joan Miró.

La mobilització no podia haver elegit una data millor per dur-se a terme. Com la resta de països i ciutats d'arreu del món, Palma commemorava el Dia Internacional dels Museus, en un dimecres laboral que tot i aconseguir augmentar la xifra de visitants als principals centres d'art, no arribà a la massificació en cap d'ells.

El Museu de Mallorca, Es Baluard i la Fundació Miró obrien les seves portes a la ciutadania per mostrar els fons de les seves col·leccions i, a través d'elles, complir amb el dictamen del Consell Internacional de Museus (ICOM): donar testimoni de la riquesa i la diversitat artística i cultural que convergeixen en el món actual i fer d'Els museus, ponts entre cultures. Així, un gran nombre de visitants aprofitaren la jornada de portes obertes que se'ls brindava per recórrer amb detall les sales del Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma; mentre que molts d'altres optaven per descobrir el fons del Museu de Mallorca o gaudir dels espais que inspiraren Joan Miró a Son Boter. El Museu Diocesà, el Museu de la Seu i d'altres institucions vinculades al món de l'art -públiques i privades- com la Fundació la Caixa, Fundació Sa Nostra i les Fundacions Juan March i Bartolomé March foren altres centres freqüentats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.