cielo claro
  • Màx: 35°
  • Mín: 28°
33°

Ramona Maneiro insta els polítics a donar suport legal a l'eutanàsia

La gallega explica en un llibre la seva experiència amb Sampedro

Ramona Maneiro, la dona que va ajudar a morir el tetraplègic Ramón Sampedro, sol·licità ahir als polítics que facin cas «del que volen els espanyols i legalitzin l'eutanàsia, ja que seria molt bo poder prendre decisions que tenguessin el suport de la Llei». Maneiro va fer aquesta crida en el decurs de la presentació del seu llibre Querido Ramón. Un testimonio de amor (Temas de hoy).

«Encara que no sóc qui per reobrir el debat de l'eutanàsia -va manifestar Maneiro-, m'agradaria que abans de les eleccions els polítics legalitzassin l'eutanàsia perquè qui es trobàs en una situació molt deteriorada, i decidís prendre aquesta decisió, tingués l'empara de la llei. Cada persona hauria de tenir dret a elegir sobre la seva mort», digué Ramona. La dona indicà que «tornaria a ajudar Sampedro davant la mateixa situació, ja que ho va fer amb vertader amor».

Així mateix, Maneiro va precisar que «no vull entrar en polèmica» o que «la gent em jutgi», encara que està disposada a escoltar opinions en contra després de la lectura del seu testimoni, «honest i tendre», que reflecteix els anys que va viure al costat de Ramón Sampedro i l'«odissea» que ha viscut des de la mort del tetraplègic fins a la seva confessió pública en televisió.

Així, afirmà que, durant «set anys vaig guardar el secret i necessitava explicar-lo. Volia que tothom sapigués que havia estat jo la que havia complagut Ramón i que ho havia fet per amor». «Ramón Sampedro va sol·licitar el seu dret a morir dignament perquè se sentia a l'infern. I jo no sóc ningú per no creure'l», digué.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.