algo de nubes
  • Màx: 20.17°
  • Mín: 13.1°
20°

TVE celebra 25 anys a les Balears

La cadena recordà l'efemèride al Xesc Forteza amb una gala multitudinària

J.N./A.M.Palma.
Televisió Espanyola a les Balears compleix 25 anys i per commemorar l'efemèride celebrà una gala al Teatre Xesc Forteza. L'acte, que tingué com a mestres de cerimònies Mateu Ramonell i Neus Albis, reuní treballadors i extreballadors, directius de l'ens públic, representants institucionals, d'altres mitjans de comunicació, personatges de la política i la societat... No hi faltà el president del Govern, Jaume Matas; la batlessa Cirer i la directora general de Ràdio Televisió Espanyola, Carmen Caffarel, que va pronunciar unes paraules de reconeixement a la tasca realitzada i llançà un misatge d'ànim per continuar endavant.

Els elogis no foren de més perquè la trajectòria de la cadena coincideix amb una de les etapes més apassionants de la història recent de l'Estat espanyol: la consolidació de la democràcia i de les seves institucions. Va ser un 15 de novembre del 1979, a les dues del migdia, quan Joan Santamaria i Maria Lluïsa Suau saludaven els teleespectadors de les Illes per primera vegada en un Informatiu Balear en català.

Des de llavors han passat moltes coses i l'arxiu d'imatges i notícies de TVE a les Illes s'ha convertit en una espècie de memòria visual de la història recent de l'Arxipèlag, tal com va quedar reflectit als vídeos que en el decurs de la gala recordaren el més destacat d'aquest quart de segle. Amb l'esperit de cohesió entre illes de què ha fet gala la cadena en el transcurs de la seva trajectòria, la cerimònia comptà amb les actuacions dels menorquins Cris Juanico i Els Mags de Binigall; Immaculate Ibiza i Margalida Roig; i, en representació de Mallorca, Catalina Solivellas, que interpretà un monòleg.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.