algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Martínez i Lorente exposen els poemes visuals de «Textual-ment»

Es tracta de vint peces que es poden veure al Museu de Sóller

El Museu de Sóller va ser l'escenari ahir vespre de la inauguració de les obres de l'exposició Textual-ment, de Salvador Martínez i Francesc Lorente, un conjunt de poesies visuals amb les quals pretenen «donar familiaritat als sentiments i a les sensacions més humanes».

En la mostra s'hi pot veure un total de vint poemes de vers visual que giren, segons explicava ahir Martínez, «entorn de la passió de treure de context els elements, els objectes o les referències lèxiques que neixen prefixades en un text concret i amb un contingut empresonat a un missatge en què l'emissor i el repector no disposen de lliure interpretació. Aquí les veus, les paraules i els contexts prenen un nou horitzó i s'hi aboquen».

El que pretenen els artistes és la conjunció de les arts plàstiques i de la poesia, de manera que «davant d'un poema visual els espectadors lectors tenguin ben oberta la sensibilitat a l'hora de tractar d'arribar al fons dels missatges que l'autor vol donar», manifestà Francesc Lorente.

Queda ben clar, en tot cas, que la influència de Joan Brossa és molt present en la mostra, i de fet en el text del catàleg s'hi reconeixen a la perfecció aquests deutes: «La brossa de poesia que m'ha llegat el poeta Brossa m'ha fet brostar l'home mort que, amb vint treballs, de tall visual eminentment, avui, s'expressa en versos minimalistes, contundents i picadors de la raó i la sensibilitat de l'home».

Al final, allò que pretenen els autors és crear «una experiència en la qual es besaran allò que és purament lingüístic i alguns elements que provenen de sistemes semiòtics diversos i, ensems, de canonades artístiques ben diferenciades com són ara: les arts gràfiques, la publicitat, el collage, el mètode ideogramàtic, les tècniques tipogràfiques, la música o, fins i tot, el llenguatge matemàtic».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.