muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

La fundació Cabana entrega els premis literaris Joescric.com

El portal d'internet ha rebut des de 2002 fins a 150.000 visites

J.N.Palma.
La fundació Cabana lliurà ahir els premis del primer concurs literari en català del portal Joescric.com, una iniciativa que començà la seva activitat a través d'internet el setembre de 2002 i en aquest període ha estat visitada per més de 150.000 persones. Els guardonats d'aquesta primera edició han estat Carles Renau (Valencia, 1980) pel poemari Pinzellades de blau, Sergi Vidal (Lleida, 1979) pel conte El cas de la sandàlia i Núria Carulla (Barcelona, 1953) per la novel·la Ferides obertes.

El conte de Vidal tracta sobre la vida de George, un personatge vinculat amb un «cas d'assassinat resolt de manera accidental», mentre que el poemari de Renau versa «un conjunt de moments viscuts, meditats o simiats vora la mar». Pel que fa a la narració de Carulla se centra en el viatge d'una dona a «Guatemala per reclamar justícia per uns crims oblidats». Els premis estan dotats amb 3.000 euros i la publicació en paper de 500 exemplars de cada obra.

El president de la fundació, l'empresari Vicenç Grande, manifestà el seu orgull per l'èxit assolit pel portal literari. Una iniciativa que, com afirmà, nasqué de la seva «vocació d'escriptor frustat» per donar possibilitats a tots els qui com ell volgués escriure i tingués dificultats per posar a l'abast del públic la seva obra. L'entrega dels guardons comptà amb un concert del grup Cap·pela, en el que la formació vocal oferí un petit repertori del proper disc, i un refrigeri que reuní personalitats de la cultura i l'empresariat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.