cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 13°
20°

Un estrany renou sorprèn els habitants de l'estació espacial

La NASA no ha pogut identificar d'on provenen els sons captats

Un estrany renou molt similar al de la fricció de metalls va sorprendre ahir els dos astronautes ocupants de l'Estació Espacial Internacional (ISS), quatre mesos després d'escoltar-ne un de similar, van comunicar fonts de la NASA. Van afegir que de moment es desconeix l'origen del renou i que, malgrat l'alarma, tots els sistemes del complex en òrbita estan funcionant sense cap mena de problemes.

El renou es va sentir quan el cosmonauta rus Alexander Kaleri estava en contacte amb el control de Moscou i va provenir del mateix lloc on se n'havia escoltat un de similar el passat mes de novembre. Ni Kaleri ni el seu company a l'estació espacial internacional, l'astronauta dels Estats Units Michael Foale, van poder identificar el so, encara que es creu que podria tractar-se d'alguna «runa» espacial.

En una «activitat extravehicular» (EVA) realitzada el febrer, havien de revisar la part exterior de l'estació i el lloc d'on hauria provingut el renou escoltat el novembre. Tanmateix, va ocórrer una fallada en el sistema de refrigeració del vestit de Kaleri, que va obligar a reduir el temps del «passeig espacial», i es cancel·là la inspecció.

Kaleri i Foale, que viuen des de fa sis mesos a l'ISS, iniciaran el retorn a la Terra a finals d'aquest mes en una nau russa a causa que les missions dels transbordadors dels Estats Units estan suspeses des de la tragèdia del Columbia el dia 1 de febrer de l'any passat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.