algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 13°
14°

Xina, en alerta sanitària per un nou cas de penumònia asiàtica

Els experts de l'OMS comprovaran avui si la malaltia ha reaparegut

La Xina es va declarar ahir en alerta sanitària, mentre que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) anunciava que enviarà un equip d'experts per confirmar el diagnòstic del primer malalt de pneumònia atípica en sis mesos. Els aeroports i les estacions de tot el país han intensificat els controls de temperatura als viatgers, en especial els provinents de Canton, i tenen ordres d'enviar als hospitals designats aquells amb temperatures superiors a 38 graus. L'equip d'experts de l'OMS arribarà avui dilluns a Beiging i té previst desplaçar-se a la ciutat meridional de Canton, on un periodista de 32 anys va ser hospitalitzat divendres amb símptomes de la Síndrome Respiratòria Aguda i Greu (SRAG).

«Hem rebut una petició del Ministeri xinès de Salut per confirmar el diagnòstic de SRAG, del qual ens van informar divendres», afirmà ahir Julie Hall, directora de l'equip de pneumònia atípica de l'OMS a la Xina. Un portaveu de l'organització, Dick Thompson, va declarar que el resultat de les anàlisis practicades al malalt són «confuses, algunes positives i altres negatives, i per tant no es descarta que les proves siguin verificades en un laboratori estranger».

Si el diagnòstic es confirma, aquest seria el primer cas de pneumònia atípica a la la Xina des que l'OMS aixecàs el passat 24 de juny la prohibició internacional de viatjar a Pequín.

Segons els informes d'ahir del Ministeri de Salut, el pacient es recupera amb rapidesa i la seva temperatura ha estat normal durant els últims quatre dies.

Els responsables de l'Hospital Popular Número 8 de la capital provincia aïllaren el pacient i els 32 treballadors sanitaris que estaren en contacte amb ell, mentre continuen investigant com es va produir el contagi.

Segons el seu testimoni, va emmalaltir i va començar a sentir mareigs i febre el passat dia 16, va acudir a l'hospital de la Universitat de Zhongshan el dia 20, i va ser traslladat al número 8, on va ser aïllat el 24 de desembre.

Les autoritats de Canton esterilitzaren l'habitatge del periodista, al districte de Panyu de la capital, i aïllaren vuit persones que van estar en contacte amb el malalt -que treballa com a productor independent per a la televisió- encara que cap d'elles no mostra símptomes de la malaltia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.