lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
14°

Alexandre Porcel recull els millors articles de la revista «Destino»

La selecció inclou col·laboracions de destacades personalitats

C. DOMÈNEC.Barcelona.
Dos volums editats per Editorial Destino componen La crónica de Destino. Els toms inclouen unes 2.000 pàgines amb entrevistes, articles, reportatges i cròniques publicades a la revista Destino, referent cultural i polític dels anys anterios a l'actual democràcia, entre els anys 1937 i 1980. Alexandre Porcel és l'autor de la compilació i de la introducció explicativa sobre la vida de la publicació.

Porcel plasma l'evolució de Destino a través d'una selecció basada en set períodes: una primera etapa falangista, els anys de la Segona Guerra Mundial, l'aïllament internacional d'Espanya, el període de Guerra Freda, el distanciament de la revista amb el franquisme, l'obertura informativa del règim franquista i els anys de democràcia incipient, que va suposar una progressió des de posicions properes al règim fins a una línia editorial de to més liberal.

Alexandre Porcel inclou texts dels principals escriptors, periodistes i intel·lectuals de la cultura d'Espanya durant quatre dècades. La selecció conté articles de Josep Pla, Pío Baroja, Camilo José Cela, Ana María Matute, Francisco Umbral, Blai Bonet, Baltasar Porcel, Pere Gimferrer, Miguel Delibes, Joan Perucho i una infinitat de personalitats literàries.

Destino va començar a publicar-se a Burgos el 1937 per als catalans contraris al govern republicà. Acabada la guerra, es va editar des de Barcelona i va començar la seva evolució cap al liberalisme. El 1966 va patir dos mesos de suspensió. La revista va deixar de publicar-se després del procés democràtic iniciat amb la mort de Franco.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.