algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

Ha mort Pere Gil, glosador del present

Vicenç Terrassa morí ahir als 85 anys sense perdre el seu entusiasme per la cultura

T.L. Palma.
La cultura popular mallorquina acaba de perdre el glosador Vicenç Terrassa Umbert, més conegut pel seu nom professional: Pere Gil, que ha mort als 85 anys després d'una llarga malaltia que el va dur a dictar a un familiar des de la Unitat de cures intensives la seva darrera glosa publicada al diari Ultima Hora.

Pere Gil no va perdre en cap moment les seves ganes de continuar treballant. Nascut a la ciutat de Sóller el 18 de gener de 1918 i de formació autodidacta , ja que durant la seva vida laboral va ser empresari i professor mercantil, va començar a publicar gloses en la revista Sóller i diariament en el rotatiu Última Hora, amb el pseudònim que el va fer famós.

És autor de «Ses Gloses d'en Pere Gil». I, II, i III (1983-1985) i de «Plaguetes de gloses d'en Pere Gil» I, II i III (1990-1994). Gil és també autor d'«El glosador agermanat», en el que reconstrueix en glosa les germanies. El llibre està concebut en cinc glosades, que suposen cinc capítols amb un total de 867 estrofes. A més a més l'autor va situar a peu de pàgina una recopilació de texts sobre les Germanies de diferents autors de tots els temps, des de Bover fins a Janer Manila. Un treball de gran interès que va comptar amb el patrocini del Grup Serra i que és una autèntica obra d'arqueologia popular.

La tasca de Gil com a glosador en present i com a historiador de la glosa ha estat àmpliament celebrada, com també el seu caràcter obert i la seva facilitat de paraula, fet que el convertia en un excel·lent conversador. Pere Gil estava divorciat i era pare de tres fills.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.