algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
11°

Qualsevol ciutadà podrà assistir al lliurament dels premis Ciutat de Palma

L'acte, que no inclourà sopar, es tancarà amb els tradicionals focs d'artifici

73706
El castell de Bellver serà l'escenari dels Ciutat de Palma.

MARIANA DIAZ. Palma.
El castellà com a nova llengua en els premis Ciutat de Palma no serà l'única novetat introduïda per la corporació municipal palmesana en la convocatòria anual amb l'art i la literatura. La regidoria de Cultura ha donat tancament al tradicional sopar de gala per substituir-la per una cerimònia amb actuacions i assistència de ciutadans corrents. Cort confirma que el lliurament dels premis Ciutat de Palma 2004, el pròxim mes de gener, serà al castell de Bellver i finalitzarà just quan comencin els focs d'artifici.

Rogelio Araújo, regidor de Cultura de Cort, va assegurar que el mal temps habitual durant les festes de Sant Sebastià, un dels actes finals del qual és el lliurament de premis, no acoquina el Consistori malgrat el fet que l'any passat la pluja va obligar a suspendre la revetla.

Per això, contra pluja i fred, el pati del castell es cobrirà amb una lona sota la qual se situaran els convidats, que seran citats devers les 19.30 hores per, cap a les 20.00, disposar-se a presenciar l'acte.

Araújo va apuntar que el lliurament de premis s'animarà amb una selecció d'actuacions, «les més significatives de l'any cultural».

Encara que el regidor va dir que encara no havia tancat el programa podem avançar que la dansa i la música clàssica hi seran presents. Seran actuacions curtes que s'intercalaran amb la pujada dels premiats a l'escenari.

Cort es proposa convidar Marina Castaño, viuda de Camilo José Cela, perquè conegui el contingut dels premis i la seva significació. No oblidem que per a l'any 2005 un dels nous Ciutat de Palma en castellà, el de narrativa, portarà el nom del Nobel.

El públic
Quant als assistents a Bellver, des de Cort s'explica que, a més de les invitacions institucionals, els palmesans també hi estaran convidats. Per a això, Araújo va assenyalar que l'Ajuntament articularà un sistema mitjançant el qual qui vulgui acudir al lliurament de premis haurà de recollir la seva invitació a l'Ajuntament i donar constància del seu compromís de presència a Bellver amb el seu DNI. Com vam dir, no hi haurà sopar, però sí una copa de cava per, després de la cerimònia, contemplar els focs a la badia des del terrat del castell. L'acte, segons Araújo, no se sotmetrà a l'horari televisiu, com en passades edicions, quan es connectava en directe amb La 2 de TVE.

Durant la nit de Sant Sebastià es donaran a conèixer els guanyadors del premi de Poesia i Narrativa en català i el premi d'Arts Plàstiques. Serà en aquesta edició, perquè en la de l'any 2005 s'afegirà els premis de poesia i narrativa escrits en castellà. Bellver substitueix així l'Escola d'Hosteleria de la UIB, que és on se celebrava l'entrega de guardons habitualment i on els convidats assaborien un sopar, elaborat i servit pels alumnes de l'Escola.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.