algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

Baleart obre avui les portes per mostrar les novetats en artesania

Un total de 118 expositors exhibiran els seus productes fins dia 14


Les principals novetats del sector de l'artesania i també els productes més clàssics es podran veure des d'avui al recinte de Fires i Congressos de les Illes Balears, que acull la XVIII edició de la fira d'artesania Baleart. El director general de Comerç i president de Fires i Congressos de Balears, Francesc Tutzó, presentà ahir l'esdeveniment, que s'inaugurarà amb 118 expositors i que disposa d'un pressupost de 189.000 euros, dels quals el Govern en finança 89.000.

Tutzó, que va estar acompanyat per Eva Candela, directora de la fira, va afirmar que enguany Baleart es caracteritza per un augment d'algunes de les famílies artesanes, un total de 12, i per la renovació dels expositors. Les famílies representades en aquesta mostra són les del fang, el ferro, la fusta, el vestir i el calçat, les arts plàstiques, l'alimentació i les begudes, el vidre, l'ornamentació i arts sumptuàries, la pedra, la pell i el cuiro, el paper i el cartró i els teixits.

La més nombrosa de totes és l'alimentació, seguida del fang i les arts plàstiques. En aquesta edició augmenta el nombre d'expositors de quasi totes les famílies artesanes i s'hi suma una de nova que és la del paper i el cartró. Baleart 2003 comptarà amb la presència de 14 ajuntaments de Mallorca i una altra sèrie d'institucions i organitzacions no governamentals.

Un altre dels fets que es varen destacar més per part de l'organització és que «tindran lloc cada dia demostracions en directe en una plataforma muntada per l'organització, en la qual els artesans han decidit, de manera voluntària, mostrar com fan la seva feina», explicà Candela. En aquest sentit, s'hi podran veure tècniques de ceràmica, estètica, pintura, randa de macetes, cordar cadires i torn de fusta, entre d'altres.

Tutzó va indicar que «no és una fira estrictament professional», sinó que també és molt comercial i allò més interessant és que els distints expositors vendran els seus productes al públic de manera directa fins dia 14».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.