algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
16°

Atapuerca atragué més de 67.000 visitants

L'exposició sobre el jaciment de Burgos va tancar ahir les portes amb un notable èxit de públic

L'exposició Atapuerca i l'evolució humana va tancar ahir les seves portes al públic després d'haver rebut la visita de més de seixanta-set mil persones, segons el darrer recompte fet durant aquesta setmana. A més a més, la mostra ha rebut uns 248 grups procedents dels diferents centres escolars de les Illes Balears.

Atapuerca i l'evolució humana es va inaugurar el passat dia 25 de setembre a la Llonja amb el patrocini de la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern balear i la Fundació Caixa Catalunya, i l'interès que va despertar entre els ciutadans en va obligar els responsables a ampliar l'horari de visites, especialment el cap de setmana.

Per acompanyar la mateixa mostra s'han duit a terme nombroses activitats com conferències, tallers d'arqueologia, de palentologia i d'art prehistòric.

Es tractava d'una exposició divulgativa d'alta volada resultat de l'exploració científica efectuada en aquesta zona de Burgos. Tot i així, la perfecció de les reproduccions que s'hi mostraven feien que, en el seu conjunt, fos un recorregut del tot interessant i curiós que, com digué Juan Luis Arsuaga, codirector de l'equip de recerques d'Atapuerca, «susciti inquietuds i preguntes que fins i tot poden canviar mentalitats».

En aquesta exposició es permetia constrastar com eren els nostres avantpassats més llunyans i com vivien, i prendre consciència de la immensitat de la història.

Atapuerca i l'evolució humana està considerada el vaixell insígnia de les excavacions realitzades a Atapuerca. L'exposició ja ha estat per algunes de les principals capitals de l'Estat espanyol i del món, però a Palma incloïa dues vitrines amb rèpliques a mà i amb tot detall amb gravats d'utensilis com puntes de llança o escultures rupestres, i un fragment de les pintures d'Altamira.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.