algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
11°

Científics francesos analitzaran els ossos trobats a sa Calatrava

L'arqueoantropòloga Dominique Castex visità ahir el jaciment

MARIANA DÍAZ. Palma.
L'arqueoantropòloga francesa Dominique Castex, experta en jaciments producte d'epidèmies esdevingudes en segles passats, destacà ahir la importància del jaciment de sa Calatrava, on s'han localitzat restes òssies pertanyents a una seixantena d'individus que se suposen morts per la pesta de 1348. Amb la seva visita s'ha tancat una col·laboració entre les arqueòlogues que treballen en l'excavació i el laboratori d'antropologia de la Universitat de Bordeus I.

A França es faran anàlisis biomoleculars dels ossos per conèixer quin tipus de bacil va produir aquella pesta i la seva evolució. El març, en un congrés, es presentarà l'excavació palmesana.

Castex va destacar la importància de «confrontar les notícies històriques amb les dades arqueològiques», ja que aquestes certifiquen l'autenticitat de les primeres. Aquesta possibilitat l'ofereix sa Calatrava. La gran quantitat d'individus enterrats a l'hort del convent de Santa Clara atorga al jaciment una gran importància, perquè «a Europa no en trobam molts d'aquest tipus». El seu estudi servirà «per conèixer el context de la pesta a Europa», una pandèmia que va assolar el continent.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.