algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
15°

Vitòria acull una exposició amb obres de l'Escola de París, amb un Amadeo Modigliani inèdit

La mostra reuneix prop d'un centenar de pintures, escultures i fotografies de trenta-nou artistes

La sala Fundació Caixa Vital de Vitòria exposa des d'ahir prop de cent pintures, escultures i fotografies de trenta-nou artistes de l'Escola de París. Entre ells es troben Picasso, Derain, Man Ray, Matisse i Modigliani. La comissària de l'exposició, Marisa Oropesa, la cap de l'Obra Social de Caixa Vital, Paloma Ferrer, i l'experta en art Marion Meyer varen presentar ahir l'exposició, titulada L'Atelier de Montparnasse, que romandrà oberta al públic fins el 14 de desembre.

A més dels artistes citats, la mostra inclou obres gestades al barri parisenc de Montparnasse en les primeres dècades del segle XX per artistes com Francis Picabia, Albert Gleiser, Jean Pougny, Robert i Sonia Delaunay i Marc Chagall.

Entre les obres exposades, en destaquen set d'Amadeo Modigliani, entre elles un oli sobre tela titulat La bouqueterie, pertanyent a una col·lecció particular que no havia estat exposat des de 1917. El propietari d'aquesta col·lecció ha cedit l'obra per a aquesta exposició perquè sent un especial afecte per Espanya i el País Basc, segons va explicar la comissària de la mostra.

L'exposició també mostra una selecció de fotografies de Man Ray, entre elles els retrats que va realitzar a Matisse, Coco Chanel o Dalí, com també escultures de bronze de Zadkine, Joseph Csaky o Chana Orloff. Inclou així mateix dibuixos d'Henri Matisse i de Francis Picabia inspirats en nus, un oli sobre cartró de Pablo Picasso sobre un paisatge urbà, quadres amb acolorits paisatges de Natalia Gontcharova i Henry Hayden, i olis de Jules Pascin amb nus femenins i dos olis d'André Derain.

La comissària de l'exposició, Marisa Oropesa, va destacar que el mestissatge que hi havia a Montparnasse a començaments del segle passat «feia que l'art fos molt més pur», i va suposar «un moment de fusió artística que no s'ha tornat a produir».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.