muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Bartomeu Fiol es nega a ser jurat del premis Ciutat de Palma 2004


L'Ajuntament de Palma ja té una de les seves primeres baixes en l'intent d'aconseguir formar els jurats per al premi Ciutat de Palma de poesia d'enguany. El poeta Bartomeu Fiol, col·laborador de Diari de Balears s'ha negat a participar com a membre del jurat.

«Vaig rebre la telefonada per part de l'Ajuntament de Palma, però no del regidor Araújo i els he dit que no, que m'estimava més no formar part d'aquest jurat. Ho he fet per solidaritat amb els membres de la junta directiva de l'associació d'escriptors en llengua catalana i per solidaritat amb la resta dels escriptors».

Bartomeu Fiol, que dimecres passat va rebre un homenatge amb motiu del seu setanta aniversari organitzat pel Centre Cultural Capaltard i per l'associació S'Esclop, va explicar que «jo no estic en contra de la llengua castellana, m'assembla molt bé que hi hagi escriptors que escriguin en castellà, com també en anglès o en alemany».

El poeta critica, però, «que a l'Ajuntament i al Govern s'ha produït un canvi que no em va agradar gens, perquè crec que les institucions han de protegir i preocupar-se per la llengua pròpia i la nostra llengua pròpia és el català. Per això he dit que no volia ser jurat del premi».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.