nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
15°

La tela de Miquel Barceló «Fifteen holes» ja ha arribat a «Es Baluard»

El museu continua rebent les obres que es veuran a partir de gener


La pintura Fifteen holes de l'artista mallorquí Miquel Barceló arribà ahir dematí al Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma «Es Baluard», procedent de la col·lecció d'Art Serra. Aquesta obra ocuparà un lloc destacat dins el conjunt de pintures dels anys 80 i de l'art contemporani més actual del centre.

Aquesta pintura, una tela de 285 x 355 centímetres datada del 1987, es basa en una tècnica mixta d'olis. Segons Pilar Ribalt, directora del Museu, «és un estudi de les espirals, que s'emmarca -i hi té una relació evident- amb els quadres d'olles que ell mateix ha realitzat dins el corrent de l'expressionisme abstracte. Una natura viva, amb una gran sensibilitat i transparència i que ens remet a les seves 'sèries blanques'. Un homenatge que, amb els seus relleus i tridimensionalitat, ens projecta cap als espais naturals i les seves arrels culturals, com també cap als seus viatges a l'Àfrica», manifestà.

Així mateix, va afegir que «el Museu se sent molt orgullós de poder tenir aquesta obra d'art, ja que serà una de les més destacades i destacables de les que s'hi podran veure. Una peça que compartirà espai amb altres teles de representatives del corrent transavantguardista, i igualment partícips del corrent que més agrada a Miquel Barceló. Artistes, en definitiva, com Kieffer, Polke i Baselitz o els espanyols Broto, García-Sevilla i Campano.

En aquest procés de recepció de les obres que s'exposaran a partir de l'inauguració del Museu, el 30 de gener del 2004, l'equip tècnic del centre continua els preparatius per acollir les escultures i els quadres que integraran el fons del Museu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.