algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
16°

Satisfacció dels galeristes pel nivell d'Artexpo i pels contactes realitzats

Tot i això, la representació de Mallorca denuncià ahir pressions per liquidar la fira

102258
Maneu al seu estand a la fira de Barcelona. | CARLES DOMÈNECH.

Les sis galeries mallorquines representades a Artexpo, la fira d'art de Barcelona, coincidiren ahir a manifestar la seva satisfacció per la qualitat de l'obra exposada i pel muntage de l'esdeveniment, satisfacció que feien extensiva als contactes i a les vendes realitzades.

Tot i així, la majoria d'ells denunciaren les pressions d'un influent grup de galeristes barcelonins per acabar amb la fira i una certa desídia institucional de la Generalitat i de l'Ajuntament en la promoció de l'encontre.

Joan Oliver «Maneu», pioner en l'assistència a Artexpo, explicà a Diari de Balears que en nou edicions s'havia assolit un criteri de selecció que garantia prou bé el nivell dels concurrents. Lamentà, però, la persistència en el «ni menja ni deixa menjar» d'un grup de galeristes a desacreditar la Fira i a impedir que aquesta es consolidi. Maneu, que hi ha portat obra de Joan Miró i de Rafa Forteza, no assisteix a Artexpo tant per vendre com per mantenir un punt de referència a Barcelona.

Nuria Canalda, de la galeria Mediterrània de Palma, es mostrava indignada amb les pressions del grup esmentat i assegurà que «com a catalana em sent avergonyida» per la manca de fe de les institucions. Canalda no podia amagar la satisfacció per, en només un dia de fira, haver aconseguit que dos dels seus artistes, Joan Àvila i Luis Vidal, realitzassin una sèrie d'expossicions a Rússia.

Toni Dionís, de la Bennassar de Pollença, també criticà la divisó dels galeristes barcelonins. A migdia d'ahir ja havia venut algunes obres.

Marc Rigo, de la Quàsars (Manacor) opinà el mateix que els seus companys i proposà fer valer el pes dels mallorquins (sis sobre un total de 40 expositors) per donar un tomb a la fira.

Isabel Miralles, de la galeria Lebasi, es mostrà encantada pel desenvolupament de la Fira i, sastisfeta, anuncià que una galeria xilena s'havia interessat pels seus artistes.

Per a Gabriel Perelló de la Marimon (Can Picafort), que hi assiseix per primera vegada, tot eren elogis, mentre que observava amb esperit obert el desenvolupament d'Artexpo.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.