nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Art modern, col·leccionisme i avantguarda se citen a Artexpo

La fira de Barcelona s'inaugura avui amb un homenatge a Clavé

EFE./B.P. Palma.
La Fira de Barcelona acull entre els pròxims dies 5 i 9 de novembre Artexpo, el primer saló de Catalunya per a la difusió i la comercialització d'art modern i contemporani, que enguany inclou una exposició dedicada el pintor i escultor català Antoni Clavé.

Entre els 26 artistes que col·laboren en l'exposició homenatge a Antoni Clavé es troben Carles Fontseré, Jiménez Balaguer i Benet Rosell, que van tenir una relació directa amb el pintor al llarg de la seva vida, a més de Ràfols Casamada, Modest Cuixart i Hernández Pijuan que, igual com Clavé, han tingut un paper destacat en l'art català dels últims 50 anys.

Una de les novetats d'Artexpo 2004 és l'espai «Mirades singulars, cambres de col·leccionistes», un espai institucional on es posarà de manifest el paper clau del col·leccionista, tant públic com privat, al món de l'art a través dels exemples d'institucions com les fundacions de Caja Madrid i Mapfre Vida, la col·lecció «Essències» del perfumista català Ernesto Ventós; la de Quim Fernàndez; la del Centre d'Art Contemporani Piramidon; la de la Fundació Caja Madrid i la del diari Expansión.

Les activitats coordinades pel Gremi de Galeries d'Art de Catalunya, englobades sota el títol «Art i societat», inclouran exposicions d'obres d'autors implicats en les problemàtiques socials, a més d'instal·lacions, espais de descans, consulta i debat sobre el paper de l'art en la societat actual.

Els estudiants d'art disposaran de visites guiades i els més petits tindran a la seva disposició l'espai «Nanoart», on podran expressar la seva creativitat mentre els seus pares visiten l'exposició.

Artexpo oferirà també un expositor dedicat al gravat contemporani, amb Josep Guinovart, i l'espai «Art emergent», on s'exhibirà el treball de deu joves artistes.

Des de 1996, Artexpo s'ha anat consolidant i ha fet més estrictes els criteris de selecció.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.