algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Les primeres 40 obres arriben al Museu d'Art Modern i Contemporani Es Baluard

Així s'inicia el compte enrere de cara a la inauguració del pròxim dia 30 de gener

65452
Els quadres més grans varen haver de menester el treball curós dels operaris.


Les primeres 40 obres del Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma Es Baluard varen arribar ahir horabaixa als magatzems de la institució. Es tracta de quadres que corresponen al primer terç del segle XX, obres d'informalistes de meitat de segle, i algunes obres d'autors contemporanis. Entre les del primer grup destaquen un quadre de Joaquim Mir i un altre de Francisco Bernareggi que du per títoJardí de Mallorca.

Un paper de Joan Miró que l'artista no va titular, una obra de Tàpies i el quadre Children's party pintada per Manuel Mompó el 1959 són algunes de les peces més destacades del segon grup juntament amb una peça del francès André Masson.

Les obres més acostades al temps actual compten amb representants com Wolf Fostel, una obra de Xavier Grau o un llenç de José María Sicilia. La responsable de l'àrea artística de Es Baluard, Pilar Ribal, va explicar a Diari de Balears que la major part de les obres «es podrà veure en la mostra inaugural» i que el fons del Museu serà compost «per unes 400 peces».

L'equip de Es Baluard es va mostrar ahir molt content per la rebuda dels primers fons artístics de la institució, perquè «iniciam una de les etapes més belles i una de les tasques pròpies del Museu, que és la conservació, l'estudi, la divulgació i l'exposició dels fons. Les obres d'art són l'eix de l'activitat museística i això ens satisfà molt. És un dia molt important i ara enfilam la recta final que ha de desembocar en la inauguració del proper dia 30 de gener».

Pel Museu hi havia el moviment propi de l'arribada de les noves obres. Tot es va supervisar perquè els quadres no patissin gens de mal i dilluns començarà una de les tasques més importants de l'equip del Museu: «fer l'informe d'estat de les peces per veure quines mesures de conservació s'han de prendre i afegir totes les informacions pertinents a les nostres fitxes. Totes les obres d'art són vives i necessiten tenir una salut forta i que les seves necessitats siguin cobertes. Volem que tenguin la màxima vida possible», explicà Pilar Ribal.

En aquest sentit, s'ha de destacar que Es Baluard ja disposa de la climatització adient, les mesures de seguretat i les assegurances en ordre perquè els quadres hi puguin romandre sense cap mena de perill per a la seva seguretat.

Segons va explicar Ribal, «amb la seva arribada al Museu es pot considerar que aquestes obres entren a formar part oficialment del fons del Baluard». Els propers dies arribaran la resta de les peces que han de configurar el fons del Museu, format per fons de la Fundació d'Art Serra, del Govern de les Illes Balears, el Consell Insular de Mallorca i l'Ajuntament de Palma, les quatre institucions que formen el consorci de Es Baluard.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.