algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Pep Llambies vesteix l'escullera de cala Estància amb l'obra «Vent»

L'artista ha creat una escultura que remata la reforma de l'espigó

A.PLANAS. Palma.
L'artista Pep Llambies ha creat una espectacular escultura que remata la remodelació de la nova escullera que s'ha construït a cala Estància a fi d'evitar les nombroses inundacions que es produïen en aquell lloc quan hi havia un fort temporal. La peça ha estat col·locada aquests dies i els banyistes ja poden contemplar-la.

L'escultura està formada per quatre elements, quatre lletres de 140 x 140 centímetres, que componen la paraula «Vent», títol de la peça. «Vaig pensar en el vent perquè és un element propi d'aquell lloc, i així la mateixa paraula quedaria integrada al mar i el vent, que són fenòmens naturals habituals d'aquell punt», explica l'artista. El fet de jugar amb la sensació de vent, que les lletres poden desplaçar-se amb ell, ha fet que l'artista les clavàs al terra amb un gran clau que les travessa. «Volia que semblàs que la paraula se'n pogués anar amb el vent, d'aquí la necessitat de clavar-les», explica Llambies.

L'escultura va néixer com una proposta del Ministeri de Medi Ambient, que li va fer l'encàrrec, i no va ser gens fàcil trobar el projecte adequat per al lloc. «La meva intenció era cercar una escultura en la qual l'element visual fos clau, ja que la meva intenció era establir un diàleg entre el lloc i l'espectador».

Pep Llambies no ha deixat res a l'atzar. «Tot està molt pensat, molt meditat. La col·locació de cada lletra, la seva inclinació, té una finalitat, un sentit». I afegeix: «A més, crec que he aconseguit que l'obra equilibri les dues esculleres, ja que es compensa amb l'altra». L'escultor només ha trobat col·laboració per part dels arquitectes que han reformat l'escullera. «No he tingut cap impediment per realitzar el projecte que havia dissenyat. He pogut fer el que volia», diu.

Amb aquesta, Pep Llambies ja té col·locades tres escultures a Palma, totes amb les lletres, les paraules, com a protagonistes. Al passeig Sagrera compta amb «Palma», una de les obres més fotografiades de la ciutat. I al nou edifici del cementeri es va inaugurar una altra peça de grans dimensions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.