cielo claro
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.32°
16°

Antoni Planas posa veu a l'«espai de llibertat» de Baltasar Porcel

Sa Nostra acollí la presentació del volum dedicat a l'escriptor

IOLANDA PERICÀS.Palma.
Baltasar Porcel explicà que la virtut del llibre Baltasar Porcel, La novel·la de la vida d'Antoni Planas és «que parla de mi», perquè «la meva vida privada és el meu espai de llibertat i Planas ha sabut fer-me les preguntes correctes perquè en parli».

El volum de Planas, cap de la secció de Cultura del diari Ultima Hora, fou presentat ahir al Centre de Cultura de Sa Nostra per l'autor i el mateix Porcel, acompanyats per Pere A. Serra, president editor del Grup Serra i amic del novel·lista; el conseller de Cultura en funcions i autor del pròleg, Damià Pons, i l'editor Lleonard Muntaner.

Aquest darrer fou el primer a intervenir i destacà que «Porcel és un dels millors escriptors que tenim, a qui m'uneix l'amor per la Mediterrània». Muntaner donà la paraula a Serra, qui, entre bromes, volgué subratllar el caire de «ciutadà de Mallorca» de l'escriptor, la producció del qual «és molt significativa per a la nostra terra».

Després fou el torn de l'autor del llibre. El periodista parlà de la concepció del volum, des de l'entrevista fins a la novel·la, que al final esdevingué «un extens reportatge que emmarca la vida de Porcel i amb el qual volia donar una visió biogràfica de la seva obra».

El següent a intervenir fou Damià Pons, qui lloà la feina de Planas «perquè ha sabut posar-se al servei de Porcel per traslladar al lector la vida i l'obra de l'escriptor». Pons féu referència al fet que amb aquest llibre «a dues veus» es pot conèixer «el vertader Porcel». El conseller descrigué Porcel com «una persona amb ambició personal i un profund pragmatisme» i el comparà amb els herois modernistes, «perquè la seva és la història d'un home que lluita contra les limitacions del medi en un procés d'autorealització».

Porcel fou l'encarregat de tancar la presentació. L'escriptor reconegué que «no he llegit el llibre perquè no llegesc el que s'escriu sobre mi, però m'agrada que ho facin». Porcel, que avançà el títol de la seva propera novel·la, Olímpia a mitjanit, considera que no s'ha de donar importància al passat perquè «a la vida l'únic que importa és el que pots tenir, no el que ja tens».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.